COMPANII

Accizele cresc cu aproape 5% peste cursul din 2012 si aduc venituri mai mari cu 3,4 mld. lei

07 noiembrie 2013, ora 11:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
money2.jpg-mare.jpg
Accizele vor creste anul viitor cu 4,77%, rata medie anuala a inflatiei calculata in septembrie, Guvernul anticipand ca va incasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din aceasta indexare, din cresterea accizelor la benzina si motorina si din interzicerea primelor la vanzarea de tutun si alcool.

Guvernul anticipeaza un plus de venituri din accize de 3,44 miliarde lei (aproape 800 milioane de euro), rezultat din indexarea nivelului actual cu rata medie a inflatiei la septembrie, de 4,77%, si majorarea accizei la benzina si motorina si kerosen cu 7 eurocenti pe litru, potrivit unui proiect de ordonanta de modificare a Codului Fiscal obtinut de Mediafax.

Totodata, a fost convenita si o crestere a accizelor cu 7 eurocenti/litru, la produsele energetice utilizate drept combustibil pentru motor, respectiv pentru benzina cu plumb, benzina fara plumb, motorina si kerosen.

Din modul de calcul descris mai sus rezulta ca accizele pentru 2014 vor fi calculate pe baza cursului de schimb din octombrie 2012, adica la nivelul actual se va adauga o cota de aproape 5%.

La incheierea discutiilor cu Misiunea FMI, pe 4 noiembrie, premierul Victor Ponta a anuntat ca accizele vor fi indexate in functie de rata inflatiei ca masura de crestere a veniturilor la bugetul de stat. De asemenea, va fi introdusa o acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant iar banii rezultati vor merge in fondul special pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru marile proiecte de infrastructura rutiera.Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, considera ca majorarea pretului carburantilor, prin cresterea accizelor, va avea, in principal, un impact asupra nivelului de trai al populatiei si mai putin asupra inflatiei, care nu va cunoaste o crestere semnificativa.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 04 Decembrie 2020, 10:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter