- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Afacerile Centrului Medical Unirea au sporit cu 72% in 2009, la 69,5 mil. lei

27 Jan, 13:20 • Redactia DailyBusiness
Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat in 2009 o crestere de 72% a cifrei de afaceri, pana la 69,5 milioane de lei (16,4 mil. euro), fata de 40,2 milioane lei (10,9 mil. euro), cat a avut in anul anterior.
Afacerile Centrului Medical Unirea au sporit cu 72% in 2009, la 69,5 mil. lei

Activitatile spitalicesti au contribuit cu peste 2,2 milioane euro in ultimul an, conform companiei. Astfel, la Centrul Medical Unirea au fost realizate 1.000 de interventii chirurgicale si aproximativ 500 de nasteri.

„Desi am asistat la contractia veniturilor pentru un numar mare de beneficiari de servicii medicale, anul 2009 a fost unul in care, in valoare absoluta, numarul arondatilor corporate a crescut si de asemenea anul in care un numar tot mai mare de persoane au apelat la serviciile medicale private”, au spus oficialii clinicii.

Wargha Enayati, directorul general al Centrul Medical Unirea, a precizat ca 2009 a fost un an bun pentru clinica, iar capitalul provenit din preluarea de catre fondul de investitii 3i a unei participatii de 49% a fost destinat unei extinderii.

Anul 2009 Centrul Medical Unirea a inaugurat 5 centre medicale, CMU Sema Parc si CMU Floreasca in Bucuresti, CMU Avamedica – Constanta, CMU Motilor – Cluj, CMU Sunrise – Ploiesti, si a achizitiat participatia majoritara la CIM Bacau, cu o investitie de aproximativ 1 milion de euro. De asemenea, am deschis prima banca de celule stem cu depozitare exclusiv in Romania, dupa ce a inaugurat in 2008 Maternitatea Regina Maria.

Specializata pe furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 75.000 arondati.

Tranzactie de preluarea de „cateva zeci de milioane de euro” in 2010

Centrul Medical Unirea a precizat ca tranzactia prin care un fond de investitii va prelua in aces tan un pachet din actiuni se va ridica la „cateva zeci de milioane de euro”.

„2010 va inseamna pentru CMU si cea mai mare tranzactie a anului, estimata la cateva zeci de milioane de euro, prin intrarea unui nou fond de investitii”, se arata in comunicatul companiei.

CMU a alocat un buget de investitii de 20 de milioane de euro dintre care 10 milioane de euro vor fi investiti in deschiderea primului spital greenfield specializat pe chirurgie din Bucuresti, planificat a fi inaugurat in vara-toamna anului 2011.

„In ultimii 2 ani, am fost foarte activi pe piata achizitiilor si a operatiunilor de tip greenfield. Suntem direct interesati de extinderea in tara si in Bucuresti. Continuam sa purtam negocieri cu operatori locali pentru eventuale achizitii in orasele cele mai mari din tara. Ca si pana acum, ne vom asigura finantarea din surse propriu precum si din imprumuturi si din fonduri puse la dispozitie de investitorii nostri”, a declarat Sergiu Negut, director general adjunct, al CMU.

In prezent, Centrul Medical Unirea are 11 policlinici multidisciplinare in Bucuresti si 8 in tara.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar (49%), fondul 3i Plc din Marea Britanie.