- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Agricola Bacau a deschis 8 magazine in ultimele doua luni

27 Jan, 16:18 • Redactia DailyBusiness
Reteua proprie de magazine Agricola Bacau s-a extins in ultimele doua luni cu 8 noi locatii, urmand ca pana la finele anului sa mai inaugureze inca 10 magazine, a anuntat miercuri compania.
Agricola Bacau a deschis 8 magazine in ultimele doua luni

Pana aproape de finele anului trecut, Agricola Bacau dispunea de o retea de 30 de locatii moderne, majoritatea dezvoltate in sistem autoservire, cu o suprafata totala de vanzare de 3.045 mp.

Ca urmare a unui proiect pilot, in ultimele doua luni s-au deschis 8 noi magazine de producator, cu suprafete cuprinse cuprinse intre 20 si 60 mp fiecare, in care se comercializeaza doar produse Agricola Bacau.

„In special in pietele agroalimentare am constatat ca se realizeaza volume de vanzare mari si, deseori, am observat ca se sta la coada, ca in alte vremuri, ca erau zile in care nu se reusea sa se aprovizioneze vitrinele cu carne pe masura cererii. Prin urmare, am luat decizia lansarii acestui proiect”, a declarat Irina Comanescu, directorul unitatii de afaceri retail traditiaonal Agricola Bacau.

Daca in prezent reteaua de magazine Agricola Bacau numara 38 de unitati, intentia Irinei Comanescu este ca pana la sfarsitul acestui an sa mai deschida alte 10 noi magazine cu preturi de producator: 5 in Bucuresti, 2-3 in Constanta, unul in Brasov, unul in Buhusi.

Cele 8 magazine noi Agricola Bacau au generat deja cresteri ale volumelor vandute comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, crestere care va conta semnificativ in realizarea unei cifre de afaceri in 2010 cu cel putin 12% mai mare decat cifra de afaceri inregistrata in 2009 de reteaua de magazine Agricola Bacau (48,6 mil. lei).

„Magazinele asigura cash-ul care anul trecut a adus 11% din cifra de afaceri a companiei. Pe de alta parte, acestea constituie un vector de imagine important si, nu in ultimul rand, este un mod de control al pietei”, a conchis Irina Comanescu.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.

In anul 2009 Agricola Bacau a inregistrat o crestere cantitativa a vanzarilor de carne de pui de 23%, fata de anul anterior. Cumulat, in 2009 Agricola Bacau a avut o cota de piata de 11%, in crestere cu 2 procente fata de 2008.