COMPANII

Alegerile din SUA au costat 6 miliarde de dolari

01 noiembrie 2012, ora 11:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
obama vs romney.jpg
Candidatii implicati anul acesta in campania electorala din SUA au cheltuit in actiunile lor politice circa 6 miliarde de dolari, cu 13% mai mult decât la alegerile din anul 2008.

Insa actuala campanie pentru alegerile prezidentiale va fi mai putin costisitoare fata de cea de acum patru ani, cand candidatul democrat a trebuit sa finanteze si confruntarea cu Hillary Clinton in alegerile primare, ea urmand sa coste circa 2,6 miliarde de dolari fata de cele 2,8 miliarde din anul 2008, scrie Agerpres.

Aceasta crestere a cheltuielilor cu circa 700 de milioane de dolari este generata in principal de aparitia unor comitete de actiune politica ('super PAC') ale partidelor care pot primi fonduri nelimitate din partea companiilor, sindicatelor si persoanelor particulare, o decizie in acest sens fiind adoptata de Curtea Suprema in anul 2010.

Dispunand anul acesta de fonduri in valoare de 970 de miliarde de dolari, aceste grupari au lansat masiv anunturi publicitare negative, cele mai multe impotriva candidatilor democrati, in frunte cu Barack Obama.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Martie 2019, 04:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter