- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu situatia de la Pungesti

14 Dec, 16:42 • Redactia DailyBusiness
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu situatia de la Pungesti, unde reprezentantii institutiei s-au deplasat pentru a discuta cu oficialitatile din cadrul primariei, reprezentantii Janadarmeriei si cu participantii la proteste, verificarile fiind in curs de desfasurare.
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu situatia de la Pungesti

Politia Vaslui a constituit o „zona speciala de siguranta” in localitatile Silistea si Pungesti, dupa protestele fata de explorarea gazelor de sist in zona de catre compania americana Chevron. Cererea de ridicare a restrictiilor de circulatie instituite, formulata de un reprezentant al protestatarilor, a fost respinsa, joi, de Judecatoria Vaslui, relateaza Mediafax.

Mai multi cetateni din comuna vasluiana Pungesti au afirmat ca reprezentantii Jandarmeriei comit o serie intreaga de abuzuri si ca oamenii nu sunt lasati sa iasa din case fara sa fie perchezitionati si chestionati.

„La fiecare casa sta cate un jandarm. Nici in drum nu avem voie sa iesim fara sa dam socoteala jandarmilor. Nu intelegem pe cine apara ei aici, in slujba cui actioneaza”, a declarat un locuitor din Pungesti.

Autoturismele care circula de drumul judetean care face legatura intre Vaslui si Pungesti sunt in continuare oprite iar conducatorii auto sunt intrebati unde merg si cu ce scop.

Obligarea de catre jandarmi a taranilor din Pungesti sa nu iasa din case sau patrunderea in casele lor fara autorizarea scrisa a unui judecator sunt abuzuri crunte care nu au mai avut loc in Romania din perioada stalinista, spune avocatul Iulian Urban.

Sursa foto: Casa Jurnalistului

Citeste si
Cine a ordonat interventia jandarmilor la Pungesti
Pazim sonda americanilor cu bani publici. Cat economiseste Chevron cu Jandarmeria (Video)