COMPANII

Barbut, Adeplast: 2014 e cel mai neprietenos an. Piata si-a pierdut total directia

14 octombrie 2014, ora 12:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
barbut.JPG
Cel mai neprietenos an din istoria de 18 ani a AdePlast este acest 2014, spune Marcel Barbut, CEO-ul producatorului roman de materiale de constructii.

„Cel mai neprietenos an din istoria de 18 ani a AdePlast este acest 2014. Nu pentru ca nu am crescut, caci am crescut mult. Ci pentru ca este extrem de derutant sa functionezi intr-o piata care si-a pierdut total directia. Din august, piata a inceput sa scada si trendul a continuat in septembrie, comportament cu totul atipic pentru sectorul constructiilor care, de obicei, creste in intensitate in ultimul trimestru”, declara Marcel Barbut, CEO AdePlast.

Dupa 9 luni din 2014, compania AdePlast a ajuns la o cifra de afaceri de 241 milioane lei ( 54 milioane euro), in crestere cu 24% fata de 2013. Din estimarile AdePlast reiese ca sectorul constructiilor in ansamblul sau s-a contractat cu cateva puncte procentuale in cele 9 luni din 2014.

„Pentru ca piata noastra sa iasa la sfarsit de an macar la nivelul lui 2013 ar trebui sa avem un ultim trimestru extraordinar, lucru insa greu de imaginat. Oricum, piata s-a sustinut din investitii private si din renovari”, precizeaza Marcel Barbut.AdePlast a reusit cresterea de 24 de procente la 9 luni dupa ce la inceputul anului a putut folosi integral investitiile sale din ultimii ani: vopsea, polistiren expandat si extrudat si mortare uscate.  

„Cu totii stim ca Romania are nevoie de investitii pentru a nu cadea in recesiune economica, stim ca trebuie sa iesim la export cu marfa noastra ca sa aducem valoare adaugata economiei, iar mediul privat se pare ca asta incearca sa faca. Insa, lipsa aproape totala a investitiilor publice a tras puternic in jos sectorul constructiilor si economia in ansamblul ei in cele noua luni scurse din 2014”, mai spune Barbut.

Exportul a adus companiei vanzari de circa 2,6 milioane de euro la 9 luni.

„AdePlast a reusit sa patrunda la Vest pana in Belgia, prin Ungaria, Austria si Germania, la Sud mergem si in Grecia, dar avem deja o prezenta buna in Bulgaria, iar la Est suntem prezenti in Moldova. Asteptam cu mare interes asezarea pe un fagas normal a situatiei in Ucraina si vom incepe vindem si acolo”, mentioneaza Marcel Barbut. AdePlast are trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.

La Oradea, capacitatea de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  si tencuieli decorative pe an  si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa și capacitatea de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adauga  o fabrica de vopsea, tencuieli decorative si lacuri si emailuri pe baza de apa, cu capacitate de 50.000 tone pe an.

La Roman, compania detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone si  o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Duminica, 24 Iunie 2018, 09:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter