- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Baxi Romania vrea sa vanda 8.500 de centrale termice pana la finele anului prin programul \”Marea debransare\”

02 Aug, 15:18 • Redactia DailyBusiness
Baxi Romania a initiat programul "Marea debransare", prin care ofera o prima de pana la 7.000 lei celor care achizitioneaza o centrala termica si se asteapta la vanzari de 8.500 de unitati pana la finele anului.
Baxi Romania vrea sa vanda 8.500 de centrale termice pana la finele anului prin programul \Marea debransare\

„La achizitionarea unui echipament Baxi, cumparatorii care fac dovada unui document ce reflecta debransarea de la sistemul centralizat de incalzire, vor beneficia de o prima de debransare in valoare de pana la 7.000 lei”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Campania se desfasoara la nivel national, in perioada 15 iulie – 31 decembrie 2010, prin intermediul partenerilor comerciali ai Baxi Romania.

„Eliminarea subventiilor pentru caldura din partea statului si imposibilitatea primariilor de a-si sustine contributia la nivel local vor dezvalui intr-un mod dramatic ineficienta sistemului centralizat?, a declarat Sever Scarlat, director general Baxi Romania.

„Desi au existat de ani de zile voci care au comunicat costul efectiv al incalzirii si apei calde, de-abia in toamna aceasta romanii vor suporta din plin si direct pretul real, necosmetizat al incalzirii. Acest lucru va conduce in mod sigur la dorinta de debransare, pe care noi o sustinem atat financiar, cat si ca solutie alternativa, eficienta”, a adaugat Scarlat.

Obiectivul companiei este sporirea vanzarilor de centrale termice dedicate segmentului rezidential, in special pe putere 24-28 kw. Piata potentiala a programului este reprezentata de cele 1,7 milioane de apartamente cuplate la sistemele centralizate.

Obiectivul Baxi este de a dota cu centrale termice un minimum de 5% din numarul total de apartamente, insemnand circa 8.500 de unitati.

„Incepand din 2004, cand au intrat in vigoare procedurile legale foarte restrictive pentru instalarea de centrale termice si care protejeaza sistemul centralizat, piata termotehnica a cunoscut o scadere a vanzarilor de la aproximativ 250.000 de centrale comercializate in 2003 la un volum mediu anual de 150.000-160.000 de unitati”, a completat Scarlat.

Produsele participante in campanie sunt centralele termice Baxi, standard si cu condensare, cu puteri cuprinse intre 24 si 450 kw. Echipamentele pot fi instalate atat individual, in cadrul fiecarui apartament, cat si la nivelul intregului bloc, in configuratie de cascada de centrale termice, deservind intreg condominiul.

Baxi Romania este parte a grupului BDR Thermea, entitate formata in cursul anului 2009 prin fuziunea dintre Baxi Group si De Dietrich Remeha Group. BDR Thermea este unul dintre liderii pietei termotehnice europene, ocupand prima pozitie in piata in tari precum Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Olanda si Italia. In Romania, marcile grupului – Baxi, Westen si Aequator – sunt comercializate de catre Baxi Romania.