- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Bosch a investit anul trecut 3,8 mld. euro in cercetare si dezvoltare

17 Feb, 10:59 • Redactia DailyBusiness
Grupul german Bosch a realizat anul trecut investitii de 3,8 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare, reusind sa mentina numarul brevetelor depuse la acelasi nivel ca in 2008, a anuntat, miercuri, compania.
Bosch a investit anul trecut 3,8 mld. euro in cercetare si dezvoltare

Potrivit Bosch, 45% din bugetul dedicat cercetarii si dezvoltarii a fost investit in gasirea de solutii tehnologice care duc la economisirea si protejarea resurselor energetice.

La nivel international, numarul brevetelor depuse de cercetatorii si inginerii Bosch anul trecut a fost similar cu cel inregistrat in anul 2008, ridicandu-se la peste 3.800 de inovatii.

Grupul Bosch detine un numar total de aproximativ 82000 de brevete, cereri de brevet si modele. Bosch dezvolta tehnologii ecologice precum bateriile litiu-ion sau cele care folosesc energii regenerabile, precum celulele fotovoltaice.

Grupul Bosch, producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri, cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 60 de tari, iar prin parteneriate, Bosch este prezent in alte 150 de tari.

Concernul a fost infiintat la Stuttgart, in 1886, de catre Robert Bosch, sub numele de „Atelier de mecanica fina si electrotehnica”. Capitalui social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch