- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Bosch mizeaza pe livrarile catre Dacia pentru mentinerea cifrei de afaceri in 2009

20 May, 14:47 • traian.badulescu
Grupul Bosch estimeaza mentinerea cifrei de afaceri pe piata locala la nivelul de 161 mil. euro, inregistrat anul trecut, mizand in principal pe livrarile de piese auto catre producatorul Dacia, a spus miercuri Brigitte Eble, reprezentanta grupului german in Romania.
Bosch mizeaza pe livrarile catre Dacia pentru mentinerea cifrei de afaceri in 2009

Oficialul Bosch anticipeaza ca livrarile catre Dacia sa creasca cu 50% in acest an, fata de anul trecut cand au crescut cu 40%.

Cifra de afaceri a grupului a crescut anul trecut in Romania cu 18,4%, la 161 milioane de euro, fata de valoarea de 136 milioane de euro, consemnata in 2007.

La sfarsitul anului 2008, Bosch avea in Romania 839 de angajati, fata de 570 in anul precedent.

„Principalele motoare ale acestei cresteri au fost reprezentate de tehnologia din domeniul auto si termotehnica”, a precizat Brigitte Eble, director general Robert Bosch SRL.

„Vom investi in continuare in Romania, desi ne asteptam ca 2009 sa fie unul dintre cei mai dificili ani de la infiintarea companiei, in 1994. Dupa estimarile noastre, primele semne de stabilizare ar urma sa apara in al doilea semestru, insa la un nivel destul de redus”, a completat Eble.

Grupul Bosch activeaza in Romania din anul 1994 si detine, in acest moment, 5 companii in 3 locatii. Prima companie infiintata in Romania cu 15 ani in urma a fost Robert Bosch SRL, aceasta fiind urmata, in 1999, de BSH Electrocasnice SRL si de reprezentanta Bosch Rexroth.

In anul 2004, Bosch a preluat, in urma achizitiei companiei germane Buderus AG, si reprezentanta Buderus din Romania. In 2005, a fost deschisa o noua companie a grupului, Bosch Rexroth SRL.

In 2007, Bosch a achizitionat firma Business Relations SRL, in scopul consolidarii activitatilor sale din cadrul Centrului de Comunicare Bosch. La data de 1 ianuarie 2009, Robert Bosch SRL a preluat in totalitate afacerea Buderus din Romania.

Pe plan mondial, cifra de afaceri a grupului Bosch a fost anul trecut de 45,1 miliarde de euro, cu 2,6% mai mica decat cea obtinuta in 2007. Profitul brut a atins 940 milioane de euro, in comparatie cu circa 3,8 miliarde euro in 2007.

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri.