- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Calitatea serviciilor business oferite de Romtelecom, atestata de certificari Cisco (P)

31 Mar, 18:14 • Redactia DailyBusiness
Romtelecom a obtinut in cursul ultimelor luni cele mai inalte certificari din partea Cisco, atestarile Gold si Master Managed Services Provider garantand clientilor un nivel ridicat de calitate in ceea ce priveste portofoliul de solutii complexe si servicii premium oferit clientilor business.
Calitatea serviciilor business oferite de Romtelecom, atestata de certificari Cisco (P)

Acest mix de certificari asigura Romtelecom o pozitie unica, in calitate de partener Cisco, pe piata romaneasca, care actioneaza ca un consultant de incredere pentru clientii business.

Romtelecom ofera in prezent un portofoliu complet de administrare de solutii integrate, de la serviciile de voce si date bazate pe IP, pana la cele complexe care au la baza produse Managed VPN si internet premium.

Investitia Romtelecom pentru obtinerea acestor certificari a fost de aproximativ 1 milion de euro. Compania are 60 de angajati certificati Cisco, care detin in total peste 200 de atestari. Astfel, Romtelecom este compania din Romania cu cei mai multi specialisti certificati si este singurul furnizor de servicii din sud-estul Europei cu acest nivel de certificare.

Programul Cost Consultancy, prin intermediul caruia sunt oferite solutii integrate de comunicatii, a fost lansat la sfarsitul anului trecut pentru a oferi consultanta gratuita privind optimizarea costurilor clientilor business ai companiei.

Astfel, firmele de dimensiuni medii si mari pot primi recomandari personalizate din partea specialistilor Romtelecom despre cele mai potrivite solutii de comunicatii care pot asigura optimizarea costurilor operationale in urma unei analize a resurselor clientilor si a modului in care acestea sunt utilizate.

Cea mai mica diminuare de costuri pentru clientii care au apelat la programul Cost Consultancy a fost de 15%, iar cea mai mare scadere de costuri a fost de 40% pentru un client care initial avea mai multi furnizori de solutii de comunicatii.

Romtelecom Business Solutions este divizia dedicata sprijinirii companiilor romanesti, prin solutii de comunicatii si IT. A fost infiintata in 2007 ca urmare a nevoii tot mai mari de servicii specializate si dedicate pentru afaceri, oferind companiilor solutii de voce, date, internet fix si mobil, gazduire si managed services. Ca o dovada a angajamentului de a oferi cea mai buna calitate clientilor sai, Romtelecom este singurul operator de telecomunicatii care acorda automat si gratuit SLA (acordul privind nivelul calitatii) pentru serviciile oferite sub brandul Romtelecom Business Solutions.