COMPANII

Capacitatea conductei Iasi-Ungheni depaseste importurile de gaze ale Republicii Moldova din Rusia

01 iulie 2014, ora 18:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaz.jpg
Conducta de gaze dintre Romania si Republica Moldova va putea transporta in urmatorii ani intre 1,5 si 2 miliarde metri cubi pe an, peste nivelul actual al importurilor de gaze rusesti ale Moldovei, iar primele livrari sunt estimate sa aiba loc in jurul datei de 25 august.

"Proiectul pe partea romaneasca a fost finalizat, inclusiv subtraversarea Prutului. Pana la 15 august va fi finalizat si pe partea moldoveneasca. Apoi vor fi cateva zile de proba. in jurul datei de 25 august vor fi posibile din punct de vedere tehnic primele schimburi de gaz intre cele doua tari", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Romania produce anual, in special prin OMV Petrom si Romgaz Medias, aproximativ 11 miliarde metri cubi de gaze, si importa anual din Federatia Rusa alte 2,5-3 miliarde metri cubi de gaze.

Republica Moldova, fara regiunea separatista Transnistria, importa anual din Rusia 1,1 miliarde metri cubi de gaze naturale. Importurile Transnistriei sunt de inca 1 miliard de metri cubi pe an, scrie Mediafax.
Presedintele†Traian Basescu†declara in septembrie anul trecut, pe santierul gazoductului Iasi - Ungheni, unde nu a gasit niciun muncitor, ca†lucrarile nu pot fi gata in decembrie, ci poate in februarie, adaugand ca cei de la UE stiu ce se intampla pe acest santier si nu pot fi mintiti ca se termina in decembrie.

Presedintele facuse aceasta declaratie dupa ce anterior premierul†Victor Ponta†spusese cafinalizarea gazoductului Iasi-Ungheni va avea loc in luna decembrie, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca santierul respectiv ar fi abandonat si ca a disparut conducta adusa la inaugurare.

Gazoductul Iasi-Ungheni are o lungime totala de 43,3 kilometri, din care 32,8 kilometri se afla pe teritoriul Romaniei. Valoarea totala a proiectului este de 26,5 milioane de euro, valoarea proiectului pe teritoriul Romaniei fiind de 18,2 milioane de euro, pe teritoriul Republicii Moldova de 8,3 milioane de euro si subtraversarea raului Prutódoua milioane de euro. Capacitatea maxima de transport a gazoductului este de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 August 2019, 08:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter