- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CE: 18 state vor returna fonduri pentru agricultura de 214,6 mil. euro

29 Sep, 14:29 • Redactia DailyBusiness
Comisia Europeana (CE) a decis, marti, sa recupereze de la 18 state membre fonduri pentru sectorul agricol in valoare de 214,6 milioane de euro, intrucat acestea au fost cheltuite fara respectarea reglementarilor Uniunii Europene (UE).
CE: 18 state vor returna fonduri pentru agricultura de 214,6 mil. euro

Sumele se vor intoarce la bugetul CE intrucat beneficiarii nu au respectat regulile stabilite la nivel comunitar pentru fondurile europene, iar statele membre, responsabile cu supravegherea investitiei, nu au aplicat procedurile UE, se arata intr-un comunicat al executivului european, relateaza Mediafax.

Astfel, urmeaza sa fie recuperate fonduri de la Austria, Belgia, Cehia, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia si Slovenia.

Cele mai importante sume urmeaza sa fie returnate de Franta (48,1 milioane euro pentru anul fiscal 2007 si 22,9 milioane euro pentru 2006), Spania (31,7 milioane euro), Olanda (16,6 milioane euro), Ungaria (12 milioane euro) si Polonia (10 milioane euro).

Potrivit Politicii Agricole Comune, CE supravegheaza statele membre in administrarea fondurilor comunitare.

„Comisia mentine presiunea pentru a asigura cel mai bun control in privinta cheltuirii banilor”, a declarat Mariann Fischer Boel, comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.