- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

CENAFER si Siveco deruleaza un program de instruire in valoare de 9,7 mil. lei

30 Sep, 11:55 • Redactia DailyBusiness
Centrul de Calificare si Instruire Feroviara (CENAFER) si compania Siveco Romania vor derula un program de dezvoltare profesionala in domeniul feroviar, in valoare de 9,7 milioane lei (2,3 mil.euro), potrivit Mediafax.
CENAFER si Siveco deruleaza un program de instruire in valoare de 9,7 mil. lei

Cursurile sunt gratuite si vor avea loc in Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Galati si Constanta, pe o perioada de 3 ani.

„Ne confruntam cu o scadere a traficului si posibil a personalului, iar cei care raman in sistem trebuie sa fie mai bine pregatiti. In ultima perioada, am avut o serie de evenimente neplacute pe calea ferata si vrem sa-i pregatim pe angajati ca sa nu mai fie probleme pentru ca ei nu sunt suficient de bine pregatiti”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Claudiu Dumitrescu, directorul Directiei de infrastructura feroviara din cadrul Ministerului Transporturilor.

CENAFER va sustine cursuri de formare profesionala pe probleme legate de domeniul feroviar si tehnologia informatiei si a comunicatiilor, precum si cursuri de creativitate si inovare tehnologica.

Din valoarea totala a proiectului, 9,29 milioane de lei reprezinta fonduri europene nerambursabile obtinute din Fondul Social European destinat resurselor umane. In cadrul proiectului vor beneficia de cursuri 510 formatori, din care 60 interni si 450 ai companiilor feroviare.

Instruirea se va efectua prin platforma e-Learning, un instrument de instruire management si monitorizare, care va fi optimizata pentru cursuri la distanta, testare si evaluare.