COMPANII

Cine a ordonat interventia jandarmilor la Pungesti

04 decembrie 2013, ora 15:31   | 11 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
jandarmi.jpg
Pentru a interveni in forta, Jandarmeria are nevoie, potrivit legii, de un ordin scris emis de Prefect. In cazul de fata, Prefectul judetului Vaslui.

Prefectura Vaslui nu a emis ordinul de inverventie a Jandarmeriei pentru interventia in forta de la Pungesti din zilele 2-3 decembrie, potrivit unui document al Prefecturii Vaslui emis la solicitarea Asociatiei non-profit Vira (foto).

Asadar, se poate spune ca ordinul de interventie a venit de sus, de la Bucuresti.

La nici 7.00 dimineata, pe 2 decembrie, fortele Jandarmeriei erau prezente la Pungesti, o data cu reluarea activitatilor de pregatire a terenului pentru exploatarea gazelor de sist de catre Chevron.

In luna octombrie, Chevrona obtinut autorizatiede construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania.Americanii nici nu au apucat sa isi instaleze sonda in Pungesti, fiind "incurcati" deprotestelesustinute ale localnicilor.Din aceasta cauza,explorarea a fost suspendata, "pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie (Chevron - n.r.) sunt cele mai bune", declarase Tom Holst, managerulChevronpentru Romania.

Luni, 2 decembrie, au fost reluate operatiunile pentru instalarea sondei de explorare in zona, localnicii acuzand interventii in forta ale Jandarmeriei, care s-au soldat cu accidente.

Compania este sustinuta puternic de premierulVictor Ponta, care a declarat caGuvernulva sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie.

Citeste siPazim sonda americanilor cu bani publici. Cat economiseste Chevron cu Jandarmeria (Video)
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
CD a spus:
04/12/2013 18:05
Cu totul si cu totul intamplator, a doua zi dupa aceasta marsavie, premierul anunta majorarea substantiala a lefurilor politistilor. Statul politienesc se trezeste, ca de murit n-a murit niciodata in mintea politicienilor romani.
 
Gheorghescu a spus:
05/12/2013 12:39
NU am studiat suficient problema ca sa am o parere clara. De aceea intreb: se produce intr-adevar poluarea apelor freatice prin exploatarea gazelor de sist?
Daca da, cum va fi afectata viata oamenilor din Pungesti, de exemplu? Cum vor fi acestia protejati si chiar despagubiti de statul roman? Este aceasta poluare reversibila?
Se obtine astfel independenta energetica? Pentru cat timp?
Este oportun exportul gazelor, in conditiile in care problema este independenta energetica? Nu ar fi mai bine sa se investeasca in energii regenerabile?
In conditiile de schimbare climatica, ce este mai periculos: lipsa gazului sau lipsa apei (sau, ma rog, lipsa apei nepoluate)?
Nu ar trebui oare sa li se asigure, prin lege, localnicilor din zonele afectate de exploatarea gazelor de sist, beneficii directe in urma exploatarii gazelor respective in zona (de exemplu, gaz pentru incalzire si gatit gratis sau la preturi preferentiale, ca si asa e problema cu lemnul in zona?
Iata lucruri care, cred eu, ar trebui puse in dezbatere publica. Ar trebui raspunsuri clare la aceste probleme si la altele inainte de declansarea exploatarilor.
Oups! pentru asta ar trebui sa avem politicieni carora le pasa de poporul pe care pretind ca-l conduc...!
 
Adrian Popescu a spus:
05/12/2013 12:44
In tara asta erau cindva haiduci .... Popor roman mai scoala din amortirea simturilor .... Mai lasa privitul la suleiman , la roata norocului la mireasa pentru mumata si la alte astfel de emisiuni idioate care va adorm simturile .
 
Gheorghescu a spus:
05/12/2013 13:29
Dar poate ca problema este tocmai admiratia fata de hoti si nu fata de lege si ordine...
Din balada lui Andrii Popa romanii cunosc si canta din toti bojocii partea care il lauda pe haiducul "hot vestit" si habar n-au ca poezia lui Alecsandri e de fapt un omagiu la adresa unchiului sau Mihai Cozoni, om al legii care i-a omorat in lupta pe Andrii Popa si pe cei sapte oameni ai lui. Conform lui Alecsandri, Cozoni avea cu el doar 3 oameni, morti si ei in acea lupta.
 
Eu a spus:
05/12/2013 17:59
@Gheorghescu:
- problema de mediu este complicata;
- daca nu ar fi o zona populata, nu as fi atat de ingrijorat, altfel as prefera ca in zonele populate sa se faca doar explorari dovedite in timp ca sunt "stabile" si care au o marja de risc cunoscuta;

Problema de mediu este totusi secundara. Cert este ca s-au comis mai multe ilegalitati pentru demararea procesului, de la autorizatii pana la achizitia terenului. Si se face tot posibilul pentru impiedicarea oamenilor de acolo sa-si exercite drepturile legale. Ei vor rasturna deciziile actuale si vor anula planul de constructii, in mod legal. Mai mult, au castigat deja un prim proces si urmeaza probabil sa demonstreze si ilegalitatea achizitiei terenului (care ar trebui sa fie proprietate comunala).
Prin urmare, principala problema aici este incalcarea dreptului lor de a spune NU acestui proiect. Si toata lumea stie ca ei au acest drept legal.
 
Pagini: 123
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 06:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter