- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Clientii Praktiker pot face cumparaturi in rate prin GE Money

13 Oct, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Clientii Praktiker pot alege sa plateasca in rate cumparaturile facute in magazin, prin intermediul produselor de finantare GE Money, in urma incheierii unui parteneriat intre cele 2 companii, a anuntat marti GE Money.
Clientii Praktiker pot face cumparaturi in rate prin GE Money

Orice client Praktiker poate aplica pentru un credit in magazin, cu rate esalonate pe perioade cuprinse intre 1 si 5 ani.

Suma maxima care poate fi imprumutata este de 50.000 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) incepe de la 37,12%, potrivit lui Bogdan Dobre (foto), directorul general al Ralfi IFN, companie specializata in acordarea de credite de consum sub brandul GE Money.

Spre exemplu, pentru un credit de 2.500 lei pentru un produs sau mai multe luate de la Praktiker, pentru 5 ani prin produsul de finantare „Maxi 15,9%” de la GE Money, rata lunara este de 83,7 lei, iar suma totala de plata este de 5.049 lei.

Oferta este disponibila in toate cele 26 de magazine Praktiker din tara.

In primele 9 luni ale anului 2009, GE Money a acordat credite in magazin in valoare de 28 milioane dolari. Ralfi are in prezent 420 de angajati si ofera credite de consum sub brandul GE Money in cele 800 de magazine ale peste celor 400 de retaileri parteneri.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor 3 companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare).

De la achizitie, cele 3 companii au trecut printr-un proces de integrare si din iunie 2008 comunica sub brandul GE Money, cele trei entitati legale pastrandu-se.

In Romania, GE Money ofera o gama larga de produse, printre care se numara leasing auto si de echipamente, credite ipotecare si imobilare, imprumuturi de nevoi personale, carduri de cumparaturi, imprumuturi de consolidare a datoriilor, imprumuturi pentru nevoi personale cu garantii imobiliare.

Praktiker detine 26 de magazine in: Bucuresti (3 unitati), Ploiesti, Cluj-Napoca, Timisoara (2 magazine), Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Iasi (2 unitati), Targoviste, Deva, Pitesti, Buzau, Piatra Neamt si Focsani.

Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina – materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.