- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Concurenta a amendat cu 3,7 mil. euro 3 firme de distribuire angro a carburantilor

25 Jan, 14:08 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 16.907.202 lei (aproximativ 3,7 milioane euro) 3 companii din domeniul comercializării angro de carburanți pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale.
Concurenta a amendat cu 3,7 mil. euro 3 firme de distribuire angro a carburantilor

Companiile sancționate sunt:

– SC TINMAR IND SA BUCUREȘTI                    – 15.282.489 lei
– SC PLANOIL SRL BUCUREȘTI                         –   1.317.780 lei
– SC PLANOIL INDUSTRIES SRL BUCUREȘTI    –      306.933 lei.

În cadrul investigației, Autoritatea de Concurență a constatat că cele trei companii au participat participarea la o înțelegere anticoncurențială, constând în fixarea prețurilor, discounturilor și adaosurilor comerciale, împărțirea clienților și a surselor de aprovizionare în activitatea de distribuție angro de benzină și motorină pe piața românească.

Toate companiile sancționate au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

Conform Legii Concurenței, sunt interzise orice înțelegeri între companii care denaturează concurența, în special cele prin care se stabilesc prețurile de vânzare sau cumpărare sau cele prin care se împart piețele sau sursele de aprovizionare.

Consiliul Concurenței încurajează companiile implicate în acest tip de înțelegeri anticoncurențiale să contacteze autoritatea de concurență, să își recunoască participarea la încălcare și să furnizeze dovezi privind înțelegerea respectivă.

Procedând astfel, companiile pot beneficia de reduceri substanțiale ale amenzilor în funcție de momentul în care contactează autoritatea de concurență și de valoarea informațiilor furnizate.