- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Concurenta a avizat Oresa sa preia producatorul de vopseluri Fabryo

23 Jun, 12:13 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea producatorului de lacuri si vopseluri Fabryo Corporation Popesti-Leordeni de catre societatea Oresa Ventures, a informat luni institutia.
Concurenta a avizat Oresa sa preia producatorul de vopseluri Fabryo

Anterior realizarii acestei operatiuni, Fabryo Corporation Popesti-Leordeni era controlata in comun de catre Oresa Ventures si de Daniel Guzu, prin intermediul societatii vehicul de tranzactie Fabryo Corporation Ltd. Cipru.

Operatiunea de concentrare economica s-a realizat in baza unui contract de vanzare-cumparare de actiuni. Controlul Oresa Ventures asupra Fabryo Corporation a fost dobandit in mod indirect, prin intermediul Fabryo Holdin Ltd. Cipru.

Consiliul Concurentei a analizat compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal si a ajuns la concluzia ca aceasta operatiune nu are ca efect restrangerea semnificativa, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe pietele relevante definite, piete pe care activeaza Fabryo Corporation Popesti-Leordeni.

Oresa Ventures face parte din grupul Oresa, controlat de societatea-mama Celox Luxemburg, care cuprinde opt societati de tip holding financiar inregistrate atat in Romania, cat si in strainatate. Niciuna dintre societatile membre ale grupului nu este activa pe piata pe care este prezenta societatea achizitionata.

Fabryo Corporation Popesti-Leordeni isi desfasoara activitatea in domeniul fabricarii de vopsele, lacuri, solventi, adezivi, cat si a altor produse auto (antigel, lichid de frana, sampon auto). Printre marcile companiei se numara Savana, Rost, Innenweiss si Ekonomic.