COMPANII

Cum a achitat datorii de peste 12 mil. lei un producator de panificatie aflat in insolventa

21 martie 2016, ora 16:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Octavian Barbu, Partener CITR
Octavian Barbu, Partener CITR
Planul de reorganizare a societății Pati - Pan Mariano propus de CITR a fost recent aprobat de judecătorul sindic. Compania intră în etapa de reorganizare după ce a înregistrat în perioada de observație o creștere a cifrei de afaceri medii lunare de 10%.

Judecătorul sindic a confirmat recent planul de reorganizare a societății Pati - Pan Mariano elaborat de CITR, după ce acesta fusese aprobat de Adunarea creditorilor în ianuarie 2016, prin votul creditorilor ce dețin peste 70% din totalul masei credale.


Sprijinul acordat de CITR în perioada de observație a făcut posibilă o reducere a cheltuielilor companiei Pati - Pan Mariano, rezultată din îmbunătățirea rezultatului operațional, care, la data deschiderii procedurii insolvenței, înregistra valori negative, respectiv  -385.778 lei, pentru ca, la finele anului trecut, veniturile generate de activitatea companiei să acopere costurile operaționale și să genereze și un profit operațional de 193.500 lei.

În plus, tot în perioada de observație, Pati - Pan Mariano  a efectuat plăți de 12.307.169 lei în contul datoriilor curente.Compania a realizat încă din această perioadă implementarea unui mecanism de control al costurilor și resurselor prin elaborarea de cash-flow-uri, bugete de venituri și cheltuieli.

"Experiența din domeniu, dublată de calitatea produselor oferite și piața de desfacere a companiei, au creat premisele însănătoșirii ei încă din perioada de observație. Cu sprijinul CITR, societatea a reușit implementarea unor măsuri necesare atât pe termen scurt, pentru revitalizarea societății, cât și pe termen lung, în vederea intrării într-o reorganizare care să readucă Pati - Pan Mariano în circuitul economic", a declarat Octavian Barbu, Partener CITR.

Pentru a pregăti compania pentru reorganizare, s-au luat măsuri de reducere a costurilor, s-au îmbunătățit indicatorii cu privire la numărul de zile de încasare a creanțelor și viteza de rotație a furnizorilor, datorită eficientizării managementului gestionării acestora, implementării unor politici noi de achiziție a materiilor prime și materialelor, numărul de zile de plată al furnizorilor scăzând de la 479 la data deschiderii procedurii la 15 la finalul anului trecut. Totodată, s-a urmărit creșterea numărului de clienți prin recuperarea unor foști clienți.

"Buna gestionare a resurselor și măsurile ale căror efecte pozitive s-au văzut în decursul perioadei de observație sunt noi atuuri care ne facilitează intrarea în reorganizare. Susținerea practicienilor în insolvență ne va ajuta și în ce privește însănătoșirea companiei, și în îndeplinirea obiectivului nostru: implementarea unei politici continue de dezvoltare și îmbunătățire a activității desfășurate pentru obținerea unor produse care să satisfacă cele mai exigente și mai rafinate gusturi ale consumatorilor", afirmă Marian Ambrosie, Administratorul Special al Pati - Pan Mariano.

Din 1998, SC Pati - Pan Mariano SRL activează în domeniul de producere și comercializare a produselor de panificație și patiserie. Compania deține o fabrică de produse de panificație și patiserie, precum și propria rețea de distribuție și o rețea proprie de opt magazine de desfacere.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
George Adrian a spus:
22/03/2016 17:58
Este o mare PACALEALA sau folosind termeni de patiserie, un mare rahat frumos ambalat . De ce? Pentru ca administratorul judiciar a venit cu un plan de reorganizare in care creditorii chirografari iau 0% din creanta. ZERO. Cine sunt Chirografarii? Sunt furnizorii de materie prima (faina, drojdie, enzime, combustibili etc) la care CITR si PATI-PAN au dat o mare TEAPA !! O sa spuneti ca planul a fost votat de AGC, ca judecatorul sindic a validat etc. DA, asa este, insa votul AGC in acset caz e dat de creditorii ipotecari si bugetari (bancile si ANAF-ul, care isi recupereaza creantele, iar salariatii daca nu votau..zburau. Deci?!? Traiasca CITR care-a rezolvat problema dand TEAPA creditorilor, ce-i drept e drept, cu acoperire legala.
Pentru dovada v a atasez linkurile cu planul de reorganizare http://www.citr.ro/Data/Projects/575/document_original_365204.pdf - (pg 44-47 )
si dosarul instantei cu pleiada de creditori, 21 PAGINI, ai teparului PATI-PAN
http://portal.just.ro/1259/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=125900000000030483&id_inst=1259
Chiar credeti toate cifrele dintr-un comunicat de presa???? Ce spun cifrele privind creditorii chirografari?? Mergeti la Trib Spec Arges la dosar si va informati cine este si ce face dl admin statutar, special si dxar cel judiciar.
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Marti, 19 Iunie 2018, 15:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter