- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cum a crescut un jucator din constructii in criza: A marit cu 10% veniturile agentilor de vanzari

14 Feb, 12:04 • Redactia DailyBusiness
Compania Den Braven Romania, unicul producator de spuma poliuretanica de pe piata locala, a inregistrat in anul 2010 vanzari totale in valoare de 39,5 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de nivelul de 30,8 milioane euro consemnat in 2009.
Cum a crescut un jucator din constructii in criza: A marit cu 10% veniturile agentilor de vanzari

Adrian State (foto), directorul general al Den Braven Romania, a precizat ca un factor important care a stimulat rezultatele obtinute in 2010 a fost consolidarea departamentului de vanzari al companiei cu inca zece agenti si majorarea cu 10% a veniturilor fiecarui angajat din acest departament.

In anul 2010, considerat de specialisti drept cel mai dificil an al crizei economice, vanzarile de spuma poliuretanica, principalul produs al companiei, au crescut cu 11% pe piata romaneasca, in conditiile in care sectoare din piata materialelor de constructii au inregistrat scaderi de pana la 50%.

Pe de alta parte, vanzarile cumulate de spuma poliuretanica din Romania si Republica Moldova au avansat anul trecut cu 6% fata de 2009, la 19,9 milioane de euro, totalizand, astfel, peste 50% din cifra totala de afaceri a companiei.

In 2010, exporturile totale ale companiei s-au majorat cu 62,7%, fata de 2009, ajungand la 19,6 milioane de euro. Exporturile de spume poliuretanice, produs care detine o pondere de circa 80% in vanzarile companiei, au avansat cu 65%, pana la 17,2 milioane de euro. In Romania, vanzarile de spume poliuretanice au crescut cu 11%, la 5,2 milioane euro.

Cele mai importante vanzari au fost realizate pe pietele din Polonia, Austria, Italia, Cehia si Slovacia. Den Braven Romania exporta in prezent in 32 de tari, dupa ce a intrat, in 2010, si pe pietele din Vietnam, Argentina si Lituania.

„Aceasta crestere se explica in primul rand prin faptul ca am investit in roductie in 2007, deci inainte de criza, statutul de producator permitandu-ne sa oferim preturi avantajoase si sa exportam in 32 de tari, in numai trei ani de la inceperea productiei din Romania. Daca statul roman ar fi incurajat investitiile in productie in ultimii ani, am fi putut vorbi astazi de mai multe companii romanesti cu rezultate in crestere, chiar si pe timp de criza”, a declarat Adrian State, directorul general al Den Braven Romania.

In Romania, ponderea vanzarilor in marile retele de magazine specializate in distributia materialelor de constructii a fost de circa 55%, cu o crestere de peste 50% pe acest segment, fata de anul anterior, comparativ cu nivelul de 45% inregistrat in anul 2007, anul cel mai prolific pentru sectorul romanesc al constructiilor, cand produsele erau destinate preponderent segmentului business-to-business.

„Pentru acest an ne-am stabilit o crestere de 10% a cifrei de afaceri, pe fondul strategiei de vanzari din 2011 care vizeaza o majorare a cotelor de piata in Romania, precum si a cererii in crestere pentru exporturi, consemnata deja in luna ianuarie”, a afirmat Adrian State, directorul general al Den Braven Romania.

Grupul Den Braven va angaja in functia de director general adjunct pe Dan Miculescu, absolvent al unui masterat la Paris si care are o indelunga experienta in domeniul financiar

Grupul Den Braven, infiintat in anul 1974, in Olanda, detine 11 unitati de productie la nivel mondial, peste 25 de filiale si deruleaza activitati in peste 100 de tari din intrega lume, fiind specializat in productia si distributia izolantilor si adezivilor profesionali pentru constructii, industria geamului termoizolant si auto, precum si pentru utilizatori casnici.

Grupul a deschis reprezentanta din Romania in octombrie 1997, pentru care lucreaza in prezent 265 de angajati in Romania si 12 in Republica Moldova. Grupul Den Braven a investit in anul 2007, la Buftea, peste 10 milioane de euro intr-o fabrica de spuma poliuretanica, singura de pe piata locala si din Europa de Est, investitiile fiind suplimentate pana in anul 2009 inclusiv la circa 20 de milioane de euro.

In vara anului 2010 grupul Den Braven a fost preluat de consortiul olandez Egeria-Wagram, care administreaza active in valoare de peste 1,5 miliarde de euro.