COMPANII

Cum arata cel mai nou tramvai de la Alstom: are o capacitate cat 9 autobuze si poate fi reciclat 98%

01 august 2017, ora 16:24   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
2014_12_15_13146-GAS-01-Light Rail - QVB2 - 02.jpg
Alstom a livrat primul dintre cele 60 de vehicule feroviare ușoare (Light Rail Vehicles, LRV) din gama Citadis X05 către compania Transport for New South Wales (TfNSW) din Sydney, Australia, ca parte a proiectului CBD și South East Light Rail.


Sydney este primul oraș din lume care primește acest tip de vehicul, ce oferă o soluție modernă de transport de clasă mondială, pentru a veni în întâmpinarea cerințelor orașului în continuă expansiune.

Proiectat de Alstom și asamblat la centrul de excelență al companiei din localitatea La Rochelle, în Franța, Citadis X05 este produsul de ultimă generație din gama de vehicule feroviare ușoare. Noile vehicule vor aduce beneficii importante orașului Sydney, prin reducerea dependenței de autovehicule și autobuze, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării fonice.

Fiecare vehicul feroviar ușor va opera într-o garnitură de 67 de metri, care va avea o capacitate de până la 450 de persoane, echivalând cu nouă autobuze standard. Rețeaua va avea o capacitate de până la 13.500 de pasageri pe oră, ceea ce va asigura o reducere a aglomerării traficului în Sydney și va oferi o mai mare fiabilitate pentru navetiști, în ceea ce privește timpii de călătorie.În dezvoltarea acestui nou vehicul, în centrul atenției au fost plasați pasagerii, un accent deosebit fiind pus pe mobilitatea și confortul în interiorul vehiculului. Trenurile ușoare includ uși duble pentru îmbunătățirea accesului și fluxurilor de pasageri, ferestre mari, tip balcon, zone multifuncționale, iluminat ambiental cu LED și cele mai ridicate niveluri de siguranță a călătorilor, incluzând monitorizarea prin supraveghere video, intercomunicații de urgență și cele mai moderne mijloace de orientare pentru informarea pasagerilor și furnizarea de informații în timp real privind călătoriile.

Impactul asupra mediului va fi minimizat datorită eficienței energetice sporite, obținută prin utilizarea de frâne electrice, motoare cu magnet permanent, iluminat cu LED, sistem de aer condiționat pe bază de senzori și folosirea vopselelor pe bază de apă și a materialelor nepericuloase în construcția vehiculelor. La încheierea ciclului de viață (30 de ani), fiecare vehicul este reciclabil în proporție de 98%.

Noile echipamente de alimentare cu electricitate a rețelei includ tehnologia inovatoare APS de la Alstom – o alimentare terestră fără fir care va opera de-a lungul a doi kilometri de aliniament prin centrul orașului. De asemenea, rețeaua va beneficia de aplicarea tehnologiilor reversibile de la Alstom în substații HESOP, ceea ce permite acestor trenuri ușoare să recupereze peste 99% din energia pierdută de obicei în timpul frânării.

În prezent, peste 50 de orașe din lume utilizează vehicule feroviare ușoare Citadis produse de Alstom. Primul model Citadis X05 a fost realizat pentru Sydney, dar în curând va putea fi văzut circulând în alte orașe, inclusiv în Nisa și Avignon (Franța), precum și în Kaohsiung (Taiwan). Testarea și punerea în funcțiune a vehiculelor de tip LRV vor fi efectuate la Sydney mai târziu în cursul acestui an.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Gabriel a spus:
04/08/2017 05:25
Doamna Firea,
vrem si noi asa ceva!!!!!!!!
 
Materialele zilei din COMPANII
16 iulie 2018, ora 11:31 in Companii | 44 vizualizari | 0 comentarii
Pegas lansează sistemul de franciză
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Miercuri, 18 Iulie 2018, 11:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter