COMPANII

Cum și-a dublat profitul operațional un producător român de ciocolată, aflat în insolvență

03 martie 2016, ora 13:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Irina Mișca, Partener CITR
Irina Mișca, Partener CITR
Producătorul de ciocolată Food Distributione, companie aflată în insolvență și al cărei administrator judiciar este CITR, a reușit să își dubleze profitul operațional și să își crească cifra de afaceri cu 41% în perioada de observație.

Marja comercială a crescut până la o valoare de 24% comparativ cu perioada anterioară deschiderii procedurii de insolvență (19%). În plus, cifra de afaceri a crescut cu 41% în perioadă de sezon și respectiv 25% în perioadă de extra-sezon, iar profitul operațional cu 130%.

Rezultatele au fost generate de măsurile de reducere a costurilor și de creștere a veniturilor, implementate sub consultanța și supravegherea CITR. Plecând de la premisele bune generate în această perioadă, planul de reorganizare al companiei a fost aprobat de către Tribunalul Maramureș, iar compania intră într-o nouă etapă, cea de reorganizare.

"Etapa de observație este o perioadă foarte importantă, atât pentru compania în insolvență, cât și pentru specialiștii CITR. Când o companie își declară insolvența situația ei financiară nu permite niciun minut de întârziere. Trebuie acționat rapid, cu măsuri potrivite pentru a da companiei șanse să implementeze un plan de reorganizare. Este ceea ce s-a întâmplat și în cazul acesta, când în perioada de observație nu am fost pasivi, ci, din contră, am aplicat acele măsuri pe care compania le poate lua pentru a își spori șansele de a reintra însănătoșită în circuitul economic", a declarat Irina Mișca, Partener CITR.Printre cauzele care au dus la insolvența companiei s-au numărat dificultăţile financiare caracteristice perioadei crizei economice, imposibilitatea accesării unor credite comerciale și dezechilibrul dintre plăţi şi încasări. De asemenea, marja comercială redusă a avut drept efect imposibilitatea temporară a societăţii de a-şi achita datoriile.

"Food Distributione e în momentul de față pregătită să treacă în etapa reorganizării datorită rezultatelor înregistrate cu ajutorul CITR în perioada de observație. Într-un timp relativ scurt, am reușit să creștem nivelul producției, al eficienţei operaţionale și al vânzărilor, să semnăm un nou contract cu un lanț de magazine, să implementăm două produse marcă exclusivă și să introducem un nou sortiment de produse", a declarat Fagi Liviu, în calitate de administrator special al Food Distributione.

Pentru a echilibra compania și a o pregăti pentru implementarea unui plan de reorganizare au fost reduse costurile, reziliate sau înghețate contractele comerciale cu clienţii neprofitabili, au fost regândite portofoliul de clienți, procedurile de livrare și aprovizionare, fluxul de producție, structura de personal, externalizându-se unele servicii către firme specializate, mai rentabile.

SC Food Distributione SRL, al cărei sediu se află în Baia Sprie,  produce ciocolată și specialități de ciocolată având ca mărci înregistrate Galactic și Spria.

Compania are în dotare tehnologii şi utilaje adaptate standardelor actuale ale industriei, iar capacitatea de producţie a SC Food Distributione e comparabilă cu cea a marilor concurenţi din domeniul produselor din cacao, ciocolată şi al produselor zaharoase.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter