- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Daniel Guzu: Nu mai investesc in imobiliare, unde am pierdut mai mult de 1 mil. euro

28 Apr, 14:49 • Redactia DailyBusiness
Omul de afaceri Daniel Guzu (foto) sustine ca nu va mai investi in imobiliare, sector pentru care a alocat cateva milioane de euro, dar care i-a adus pierderi de peste 1 milion de euro, ci se va axa pe afacerea Duraziv si productia de vin si fructe.
Daniel Guzu: Nu mai investesc in imobiliare, unde am pierdut mai mult de 1 mil. euro

El afirma ca a construit, in parteneriat cu un alt investitor, blocuri cu apartamente si case, in Ilfov si Sinaia, in urma unor investitii de cateva milioane de euro, potrivit Mediafax.

Din cele aproximativ 100 de locuinte construite, investitorii au reusit sa vanda circa 60.

„Le-am construit atunci cand materialele erau scumpe. Niciodata nu mai investesc in imobiliare, indiferent de cat de mare ar fi profitul. Am pierdut mai mult de un milion de euro”, a declarat Guzu.

In februarie 2009, fondul de investitii Oresa a preluat integral Fabryo de la Guzu. El a primit in schimb detinerea Oresa, de 49%, la producatorul de profile metalice si adezivi Bau Profil, in prezent Duraziv.

Conform datelor ale Oficiului National al Registrului Comertului, Duraziv este detinuta integral de compania cipriota Bau Profil Holding Limited.

In afacerea Duraziv, Daniel Guzu a investit pana in prezent circa noua milioane de euro, in tehnologie si promovare.

Guzu detine aproape 100 de hectare de vie si 50 de hectare de
livada in zona Vrancei si a construit un combinat de productie a vinului, finantat partial cu fonduri europene.

„Am inceput imbutelierea in decembrie 2009 si am infiintat o firma de distributie”, a spus omul de afaceri.

Guzu a lansat doua marci de vin si se pregateste sa il lanseze pe al treilea.

El spune ca este pasionat de acest proiect, afacerea cu vin si fructe urmand sa genereze vanzari de 600.000 de euro in acest an. Investitiile au totalizat sapte milioane de euro, iar fondurile returnate, prin programul Sapard, au totalizat doua milioane de euro.

Fondatorul Fabryo a adaugat ca este interesat si de turismul viticol si vrea sa construiasca o pensiune de degustare la crama.

Printre domeniile care vor continua sa fie rentabile in Romania Guzu a nominalizat constructiile si industria alimentara, adaugand ca principalele piedici in calea investitorilor sunt cele legate de infrastructura, utilitati si mediu.