COMPANII

Delaco externalizează operaţiunile de gestiune a paleţilor către Chep România

02 februarie 2016, ora 10:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
CHEP.jpg
Chep România, funizor de servicii de reutilizare prin închiriere a paleților, îşi anunţă intrarea pe piaţa serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al Delaco, unul dintre principalii jucători de pe acest segment.

Furnizorul de soluţii logistice va prelua administrarea operaţiunilor cu paleţi, aferente activităţii de distribuție, prin implementarea serviciului de reutilizare prin închiriere a paleţilor.
Delaco devine, astfel, primul jucător de pe piaţa lactatelor care demarează un proces de eficientizare a lanţului logistic, prin conversia la sistemul de pooling oferit de Chep.

Principalele avantaje ale externalizării operaţiunilor de gestiune a paleţilor sunt reducerea costurilor şi a riscurilor operaţionale, scurtarea timpului de livrare şi îmbunătăţirea disponibilităţii la raft a produselor — zone prioritare atât pentru producători, cât şi pentru marile lanţuri de magazine. De asemenea, prin sistemul de pooling, companiile sunt scutite de a declara către autorităţi ambalajele introduse pe piaţă, precum şi de plata taxelor de mediu aferente.


Sectorul de lactate prezintă numeroase provocări, ce pun presiune pe eficienţa logistică. În piața bunurilor de larg consum, este o categorie dintre cele mai sensibile, prin nevoile speciale la nivelul lanțului de distribuție — livrare către un număr mare de depozite, rată mai mare de picking și de manipulare faţă de alte categorii, disponibilitate constantă a stocului de paleţi, temperatură controlată de depozitare și transport, dar și prin caracterul fresh al produselor.

Standardizarea calitativă a paleților vizează eliminarea unor situații precum refuzul la recepție de către comerciant datorită paleţilor neconformi şi transportul retur la depozitul producătorului pentru repaletizare, ulterior fiind efectuat transportul înapoi către platforma comerciantului. Aceste situații pot afecta semnificativ vânzarea produselor cu perisabilitate ridicată, întâlnite frecvent în sistemul clasic de schimb al paleţilor generici.

Nu în ultimul rând, sistemul de pooling este unul sustenabil, cu beneficii pentru mediu. În esenţă, colaborarea în lanţul logistic contribuie la eficienţă în transport, prin reducerea distanțelor şi a kilometrilor parcurși fără încărcătură, ceea ce se reflectă în reducerea semnificativă a emisiilor de CO2.

Totodată, calitatea materialelor componente şi întreţinerea lotului de paleţi permit o durată de viaţă a echipamentelor Chep cu mult peste cea a paleţilor generici. Aceasta reduce presiunea asupra resurselor de lemn prin utilizarea unui necesar lemnos minim, care, la finalul unui ciclu de folosire îndelungat, este în totalitate reciclat.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter