COMPANII

Eco-Rom Ambalaje: Cifra de afaceri in crestere cu 5% anul trecut

17 februarie 2010, ora 12:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eco2.jpg
Compania de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje Eco-Rom Ambalaje a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 34,2 mil. lei (8,09 mil. euro), in crestere cu 5% fata de anul precedent, pe fondul cresterii numarului de clienti.
Calculata in euro, cifra de afaceri a companiei s-a comprimat cu 9%, din cauza deprecierii monedei nationale.

In 2008, Eco-Rom Ambalaje a inregistrat o cifra de afaceri de 32,7 mil. lei (8,9 mil. euro), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

La finalul anului 2009, portofoliul de clienti al Eco-Rom Ambalaje se ridica la 1.470 de companii, in crestere cu peste 25% comparativ cu sfarsitul lui 2008.In anul 2009, legislatia europeana obliga agentii economici sa recupereze si sa valorifice 45% din totalul ambalajelor puse pe piata, urmand ca procentul sa creasca pina la 60% in 2013.

Eco-Rom Ambalaje, liderul pietei de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a depasit cu peste 25% obiectivele pentru anul 2009.

Fata de obiectivele legale de reciclare si de valorificare impuse de legislatia europeana, Eco-Rom Ambalaje a recuperat si a valorificat 49% din cantitatea totala de ambalaje pusa pe piata de clientii societatii, adica aproape 320.000 de tone de deseuri de ambalaj, din totalul de 652.000 de tone de ambalaje puse in circulatie de acestia.

"Unul dintre obiectivele strategice pe care ni le-am propus la inceputul anului trecut a fost sa crestem cantitatea de deseuri de ambalaje recuperata de la populatie. Pentru a realiza acest lucru, am investit anul trecut in infrastructura de colectare selectiva peste 2 mil. lei, la aceasta suma adaugandu-se cheltuielile campaniei de comunicare si de monitorizare continua a programelor pe care le derulam", a declarat Mugurel Radulescu, presedinte Eco-Rom Ambalaje.

Ca urmare a acestor investitii, dar si a colaborarii Eco-Rom Ambalaje cu partenerii sai, in anul 2009 cantitatea de deseuri de ambalaje colectate de la populatie a crescut la 15.200 de tone colectate, fata de 12.132 tone in 2008. Numarul localitatilor conectate la serviciul de colectare selectiva in sistemul Eco-Rom Ambalaje a crescut de la 42 la 70 de localitati, in timp ce numarul de cetateni care beneficiaza de acest serviciu a ajuns la 2.625.000 (comparativ cu 1.800.000 cetateni in 2008).

Pentru anul 2010, Eco-Rom Ambalaje si-a propus ca obiective strategice extinderea parteneriatului public-privat si a serviciilor in localitatile urbane cu precadere.

Eco-Rom Ambalaje a fost infiintata ca organizatie la sfarsitul lui 2003 de un grup de companii care activeaza in Romania. Membrii fondatori sunt Argus, Ball Packaging Europe, Chipita Romania, Coca-Cola HBC Romania, Heineken, Mars Romania, Munplast, Pepsi Americas, Romaqua Group Borsec, Tetrapak, Unilever, Titan. Din 2004, Eco-Rom Ambalaje si-a inceput activitatea ca societate, cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din COMPANII
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 24 Februarie 2019, 08:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter