COMPANII

Enel a încheiat lucrările de modernizare la stația de transformare Marmura din Tulcea

18 februarie 2016, ora 15:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Statie de transformare.jpg
Enel Distribuţie Dobrogea a încheiat lucrările de modernizare a staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) Marmura, amplasată în Tulcea, ca urmare a unui proiect de investiții în valoare de 11,4 milioane lei.

Staţia de transformare 110/20 kV Marmura a fost pusă în funcţiune în anul 1979 și au fost realizate de atunci doar lucrări de mentenanță. Această staţie alimentează cu energie electrică, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 9600 de clienţi din jumătatea estică din municipiul Tulcea precum și zona industrială, dar și localitățile din vestul Deltei Dunării: Tudor Vladimirescu, Patlăgeanca, Ceatalchioi, Sălceni, Plauru, Pardina, Ilganii de Jos, Ilganii de Sus, Partizani, Vulturu, Gorgova, Băltenii de Jos și Maliuc.   Staţia de transformare are în prezent o putere instalată de 2 x 25 MVA (Mega Volt Amper) și este din anul 2008 inclusă în sistemul Telecontrol, sistem ce permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie într-un timp scurt, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol  permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor.  

Lucrările de modernizare s-au desfășurat în mai multe etape. Astfel, s-au înlocuit celulele de medie tensiune de 20kV cu celule noi, moderne. S-au montat protecții noi la celulele de 20 kV care vor creşte siguranța în alimentarea cu energie electrică. S-au înlocuit și celulele de înaltă tensiune și s-a montat un transformator de forţă cu puterea de 25MVA. S-au înlocuit atât echipamentele primare, cât şi instalaţiile de comandă, protecţie, automatizare şi serviciile interne.

De asemenea, s-au realizat şi lucrări de consolidare a clădirii, s-au înlocuit cablurile de circuite secundare, s-a refăcut instalaţia de iluminat și instalaţia de legare la pământ existentă. Racordurile la liniile de înaltă tensiune s-au modificat, ieşirile din staţia s-au realizat prin cablu subteran.Integrarea în sistemul unificat Enel a stației Marmura s-a realizat cu echipamente şi materiale noi, performante, corespunzătoare tehnologiilor moderne și astfel clienți deserviți de stație vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Duminica, 22 Aprilie 2018, 15:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter