COMPANII, NEW MEDIA

Fabricat in Silicon Valley de Romania: Cum vrea un clujean sa aduca investitori in tara

08 aprilie 2015, ora 00:02, autor(i): Madalina Damian 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eprod.jpg
Un antreprenor din Cluj ar putea avea succes intr-un domeniu in care guvernele care s-au succedat de la inceputul crizei incoace nu prea au excelat, si anume: atragerea de investitori in productie. Cum arata proiectul care ar putea crea noi locuri de munca pe piata locala, revitalizand mediul economic autohton.

Daniel Malutan a lansat impreuna cu partenerii de la compania olandeza Smart Production un concept nou in ce priveste sectorul productiv, si anume platforma online eProdu.com, ce faciliteaza conectarea tuturor producatorilor din Romania sau Europa cu clienti de peste tot din lume. 

Portalul este dezvoltat in Romania si va fi administrat de catre specialisti Clujeni.

„Bursa de Productie” eProdu.com a fost lansata pe 31 martie 2015. Scopul acestui portal online, eProdu.com, este de a aduce impreuna ”cererea si oferta” din domeniul productiei, fiind un mediu virtual unde producatorii la nivel national, european, global, vor intalni clienti de peste tot din lume.

Aceasta bursa de productie este initiata de catre clienti ce pot fi persoane fizice sau companii si care sunt in cautarea unui producator pentru ideea lor, produsul sau proiectul lor.

Daniel Malutan
Daniel Malutan

eProdu.com faciliteaza mediul productiei prin eficientizarea cautarilor si a timpului petrecut pe internet, dar si printr-o comunicare directa in limba celui care o acceseaza. Proiectul a fost pus in opera de catre companii romanesti, incepand cu managementul proiectului si continuand cu dezvoltarea IT si design.

Finantarea activitatilor a fost acoperita integral de catre compania olandeza Smart Production BV. Proiectul este structurat pe mai multe etape, investitia finala fiind estimata la 500.000 de euro.

Producatorii romani din diferite domenii de activitate au acces prin intermediul platformei eProdu.com la o piata globala.Acest lucru conduce la crearea unui potential de dezvoltare a mediului de afaceri romanesc, precum si la reasezarea pe baze competitive a producatorilor romani, spun detinatorii platformei.

Debutul activitatilor pe platforma eProdu.com a avut loc la Cluj-Napoca, oferind astfel Romaniei un avantaj concurential. De aici, activitatile se vor extinde la nivel european in sincron cu dezvoltarea portalului in 16 limbi.

Clujul va beneficia de oportunitatile de gestionare a dezvoltarii urmatoarelor etape, asigurarea mentenantei si managementul platformei eProdu.com. Astfel, se confirma ca orasul de pe Somes merita numele de ”Silicon Valley” din Romania, mai spun reprezentantii platformei.

La momentul editarii acestui articol, pe platforma eProdu.com erau inscrisi 3.570 de producatori, provenind din Romania, Ungaria, Polonia, Cehia, Austria, Germania si Olanda.

De asemenea, mai erau 7 cereri, dintre care pentru una s-a transmis si o oferta. Daniel Malutan a spus pentru DailyBusiness.ro ca cererile provin din Olanda, Franta si Romania.

Producatorii inscrisi pe platforma activeaza in special in domenii precum prelucrarea metalului, prelucrarea lemunului, productie de echipamente electrice si electronice. Anteprenorul clujean a precizat ca de administrarea platformei se vor ocupa specialistii din Cluj, urmand ca afacerea sa fie extinsa in alte tari prin dealeri care se vor ocupa de clientii de acolo.

Modelul de business de la baza acestei Burse de Productie seamana cu cel al Alibaba, fiind insa axat pe productie, sau cu cel al Bursei de Transport, care se focuseaza pe servicii de transport.

Ce surse de venit va avea platforma?

Intrebat care vor fi sursele de castig ale acestei afaceri, Malutan a explicat ca acestea vor proveni in prima faza din comisioane ce vor fi aplicate gradual societatilor care vor o mai buna promovare pe site.

Dar cea mai importanta sursa de finantare va proveni din serviciile asociate platformei, cum ar fi cele de consultanta pe proiecte mai mari, cand investitorii si producatorii vor fi adusi la aceeasi masa.

Daniel Malutan mai spune ca obiectivul eProdu.com este ca in maxim un un an sa reuneasca pe platforma producatori din toate tarile UE, care sa aiba o prezenta activa.

De asemenean, antreprenorul clujean isi doreste ca tot mai multi clienti din Europa de Vest sa gaseasca producatori in Romania si nu numai.

Avand in vedere ca Internetul nu are granite, Daniel Malutan anticipeaza ca pe termen lung va atrage pe platforma si investitori din SUA.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din COMPANII
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 22 Ianuarie 2019, 15:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter