COMPANII, BURSE

Fenechiu: CFR Marfa va avea management privat si vom scoate la vanzare un pachet minoritar de actiuni

22 decembrie 2012, ora 11:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
CFR-mare.jpg
CFR Marfa va avea management privat, iar la privatizare vor fi scoase doar 20% din actiuni, a declarat vineri, ministrul desemnat al Transporturilor, Relu Fenechiu, cu ocazia audierilor in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Nu cred ca societatile care au pierderi trebuie privatizate. Intai este necesara obtinerea de profit si apoi putem trece la privatizare. La CFR Marfa trebuie sa implementam management privat si apoi vom trece la scoaterea la privatizare doar a unui procent de 20 la suta, a explicat ministrul desemnat al Transporturilor.

CFR Marfa trebuia sa fie privatizata pana la 31 decembrie 2012, conform intelegerii cu Fondul Monetar International. Pentru acest lucru era necesar un ultim aviz din partea CSAT.

Acest ultim aviz nu a venit, ceea ce a dus la amanarea privatizarii. Ministerul Transporturilor primise toate avizele din partea celorlalte ministere pentru privatizarea integrala a societatii iar, in perioada urmatoare, in lipsa unui aviz de la CSAT, necesar avand in vedere ca CFR Marfa este o companie strategica, ministerul va continua evaluarea terenurilor companiei si realizarea altor proceduri, pentru pregatirea privatizarii ulterioare a societatii.

Societatea CFR Marfa se afla intr-o situatie extrem de delicata, cu datorii de 450 milioane de euro in acest an comparativ cu un profit de 250 milioane euro la inceputul anilor 2000, arata Agerpres.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 09:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter