- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Final Distribution: Piata de mijloc a tiglei a fost cea mai afectata de criza

17 Dec, 12:07 • Redactia DailyBusiness
Piata de mijloc a invelitorilor a fost cea mai afectata de criza in 2009, an in care clientii au cumparat ori materialele cele mai ieftine ori materiale din categoria premium, potrivit lui Dan Mircescu, director general Final Distribution.
Final Distribution: Piata de mijloc a tiglei a fost cea mai afectata de criza

„In procesul de achizitie a materialelor de constructii cel mai mult conteaza pretul si calitatea. Anul 2009 a fost putin atipic, astfel incat a dus cei doua factori la nivele extreme: clientii au cumparat ori materialele cele mai ieftine ori materiale din categoria premium, piata de mijloc fiind cea mai afectata de criza”, a declarat Dan Mircescu.

„Din acest punct de vedere, putem spune ca produsele din categoria invelitorilor premium au fost mai putin afectate in termen de marje de profit, suferind insa de pe urma tendintei generale de scadere a volumelor de pe piata”, a adaugat directorul general Final Distribution, distribuitorul exclusiv al tiglei Gerard in Romania.

Gerard, tigla metalica cu acoperire din piatra naturala, a inregistrat in 2009 vanzari de aproximativ 16 mil. lei, ceea ce reprezinta 85% din piata acoperisurilor de acest tip.

Produsa in Noua Zeelanda, tigla premium Gerard are o perioada de garantie de 50 de ani si este prezent pe piata romaneasca din 2006, in 10 variante coloristice si 5 tipuri de profile.

Gerard este comercializat in Romania prin intermediul unei retele nationale de peste 100 de parteneri, firme specializate de distributie si montaj a produselor pentru acoperis, dar si retele de tip DIY (Do It Yourself).

Final Distribution, distribuitorul exclusiv Gerard in Romania mai are in portofoliu membranele de protectie pentru acoperisuri si fundatii Delta si ferestrele de mansarda Keylite.