COMPANII

Guvernul va sista lucrarile la reactorul 5 al centralei de la Cernavoda

19 martie 2013, ora 15:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
centrala-cernavoda.jpg
Guvernul va sista lucrarile la reactorul 5 al centralei Cernavoda, aflat in conservare dupa finalizarea a doar 2,8% din proiect, apreciind ca oficialii Comisiei Europene nu vor aproba constructia din cauza tehnologiei invechite si luand in calcul un studiu potrivit caruia investitia este inoportuna.

Constructia centralei nuclearelectrice de la Cernavoda a fost inceputa de fostul regim comunist la sfarsitul anilor '70, cand era prevazut sa aiba patru reactoare. Ulterior, a fost luata decizia ridicarii si a celui de-al cincilea reactor, noteaza Mediafax.

Primul reactor a fost pus in functiune in 1996, iar al doilea in 2007, fiind operate de compania de stat Nuclearelectrica. Unitatile 3 si 4 ar urma sa fie finalizate in 2019 si 2020, dar Guvernul nu are inca niciun angajament clar al investitorilor pentru continuarea lucrarilor.

Intr-un studiul de fezabilitate, realizat pentru sistarea lucrarilor la Unitatea 5, se precizeaza ca motivele identificate sunt costurile prea mari pentru modernizarea instalatiilor, temerea ca Uniunea Europeana nu va aproba punerea in functiune, din cauza vechimii, si posibilitatea ca apa din Dunare, folosita pentru racirea instalatiilor centralei, sa nu fie suficienta.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 15 Noiembrie 2019, 23:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter