- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Gynecoland a investit 1,5 mil. euro intr-un centru de diagnostic si tratament al sanului

14 Jul, 17:53 • Redactia DailyBusiness
Gynecoland, clinica specializata in diagnosticarea si tratarea patologiei sanului, a investit 1,5 mil. euro in inaugurarea primului centru integrat de diagnostic si tratament al sanului din Romania, a anuntat marti compania.
Gynecoland a investit 1,5 mil. euro intr-un centru de diagnostic si tratament al sanului

„Pana acum, orice pacienta care se confrunta cu o afectiune mamara, in special maligna, trebuia sa depuna un efort deosebit pentru a parcurge anumite etape diagnostice si terapeutice desfasurate de regula in locatii diferite”, a declarat dr. Ioan Stoian (foto).

Centrul integrat de diagnostic si tratament al sanului dispune, printre altele, de echipa medicala pluridisciplinara, cabinete de consultatii pentru ginecologie, endocrinologie, un cabinet de imagistica medicala care include mamografia digitala (investigatie radiologica care ofera o imagine computerizata a sanului) si ecografia mamara si sonoelastografia (cea mai noua metoda de investigatie a sanului prin care se masoara calitativ si cantitativ elasticitatea tumorilor mamare).

Principalii factori care duc la diagnosticarea cancerului la san in stare avansata sunt ignoranta, spaima de diagnostic, dar mai ales lipsa educatiei pentru sanatate, spun specialistii.

Studiile arata ca in Romania, doar 5% dintre femeile bolnave de cancer mamar afla acest lucru in timp util, pentru ca mai putin de 20% dintre femei apeleaza la investigatii periodice.

Atunci cand cancerul la san este descoperit timpuriu, rata de supravietuire pe 5 ani este de 96%. In fiecare an, in Romania, sunt diagnosticate aproximativ 6.000 de femei cu aceasta maladie.

Incidenta cancerului la san creste cu 10% anual, una din zece femei dezvoltand pe parcursul vietii o tumora mamara maligna. Cancerul este a treia cauza de mortalitate dupa accidentele de circulatie si bolile cardiovasculare.

Centrul Medical Gynecoland a fost infiintat in 1998 si este organizat ca un spital specializat in chirurgia ginecologica si chirurgia sanului. In cadrul clinicii lucreaza peste 40 de oameni, 12 dintre acestia fiind doctori specializati.