- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Heineken cumpara compania Bere Mures

03 Mar, 08:19 • Redactia DailyBusiness
Producatorul olandez de bere Heineken NV a anuntat vineri ca va cumpara compania romaneasca Bere Mures si ca aceasta tranzactie ii va majora cota de piata in Romania la 31%. Surse din piata au declarat ca tranzactia a fost realizata la o suma ce a depasit 150 mil.euro.
Heineken cumpara compania Bere Mures

Compania are o capacitate de productie de 1,6 milioane hectolitri, potrivit oficialilor Heineken.

Heineken, care nu a oferit detalii legate de valoarea tranzactiei, a anuntat intr-un comunicat ca noua achizitie va avea efecte asupra rezultatelor grupului incepand cu 2009 si asupra valorii acestuia din 2012. Heineken va va finanta achizitia din rezervele de lichiditate existente in prezent.

Anuntul Heineken, unul din cei mai mari producatori de bere pe plan mondial, vine sa confirme interesul companiei pentru piata romaneasca a berii, care a ajuns anul trecut la 19,4 milioane de hectolitri, in crestere cu 9,6% fata de 2006.

Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries au cele mai mari cote de piata, cu vanzari cumulate de 15,1 milioane de hectolitri de bere in 2007, potrivit datelor publicate saptamana aceasta de Asociatia Berarii Romaniei.