- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ikea, pe profit operational dupa primul an in Romania

18 Mar, 13:22 • traian.badulescu
Retailerul de mobila si decoratiuni Ikea a inregistrat vanzari de 87 mil. euro in primul an de functionare al magazinului din Baneasa, in aceasta perioada compania inregistrand profit operational, conform lui Cornel Oprisan, directorul general al filialei locale.
Ikea, pe profit operational dupa primul an in Romania

El nu a precizat valoarea rezultatului net. Conform estimarilor anterioare ale reprezentantilor locali, investitia in Romania se va amortiza in circa patru ani, cu toate ca de obicei este nevoie de cinci ani.

In privinta deschiderii unui nou magazin in Romania, reprezentantii companiei au spus ca in anul 2008 nu vor avea loc inaugurari.

„Dorim sa deschidem alte magazine, in orasele cu peste 300.000 de locuitori. Nu putem spune cand vom demara investitiile, insa urmatorul magazin nu va fi deschis anul acesta. Nu am cumparat inca terenul si nici nu am semnat vreun contract in acest sens”, a declarat marti Cornel Oprisan, directorul general al Ikea Romania. Potrivit acestuia, printre orasele vizate de companie pentru deschiderea de magazine se afla Constanta, Galati, Iasi, Cluj, Brasov si Bucuresti.

Ikea Romania estimeaza ca va inregistra vanzari de 80 de milioane euro (fara TVA), in anul fiscal din perioada septembrie 2007-august 2008, a mai spus Oprisan. In primul an de functionare, adica perioada martie 2007-martie 2008, compania a inregistrat vanzari de 87 de milioane euro, valoare ce include taxa pe valoarea adaugata.

Urmatorul catalog de produse din Romania va costa Ikea 1,5 mil. euro

Ikea va investi 1,5 milioane euro in productia noului catalog de produse si distributia lui in 1 milion de exemplare in Bucuresti si zonele invecinate, incepand cu luna septembrie, au declarat marti pentru DailyBusiness reprezentantii companiei.

In primul an, Ikea Romania a avut peste 2,7 milioane de vizitatori. Produsele de mobilier cele mai comercializate au fost cele din gama de dulapuri pentru dormitor PAX, numarul de unitati vandute fiind de 18.100. Pe partea de accesorii, cele mai multe vanzari le-au inregistrat produsele de bucatarie din gama 365 plus, cu peste 70.000 de unitati comercializate.

Oprisan a mai spus ca vanzarile din Romania pozitioneaza magazinul de pe piata locala pe acelasi loc cu alte unitati Ikea din vestul Europei, din tari precum Italia, Franta, Germania si Marea Britanie.