- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Imbogatiti pe seama autostrazii Arad-Timisoara

23 Feb, 07:38 • Redactia DailyBusiness
Un om de afaceri din Timis vrea sa faca avere pe banii statului, pretinzand sume colosale pentru a ceda Ministerului Transporturilor terenurile peste care ar urma sa treaca autostrada Arad-Timisoara.
Imbogatiti pe seama autostrazii Arad-Timisoara

Construirea uneia dintre cele mai importante artere rutiere din Romania, Autostrada Arad-Timisoara, este blocata de o avalansa de procese intentate de propietarii de terenuri care, potrivit expertilor, cer sume exorbitante pentru suprafetele ce urmeaza sa fie expropriate.

Afaceristul Adrian Luca este unul dintre cei care a intentat mai multe procese CNADNR pentru a obtine sume cat mai mari din afacerile cu statul.

Recent, el a actionat in instanta CNADNR deoarece nu a fost multumit de pretul de 600.000 de euro cat ar fi trebuit sa primeasca, in baza evaluarii expertilor, pentru 36.000 de metri patrati. Terenul este in intravilan si e situat pe centura Aradului, practic, o parte din autostrada in constructie Arad-Timisoara. Adrian Luca a actionat compania de stat in instanta si a cerut 18,5 milioane de euro, relateaza evz.ro