- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

IMM-urile sunt interesate in special de fonduri europene pentru investitii mici, sub 1 mil. lei

16 Jun, 17:37 • Redactia DailyBusiness
Pe site-ul Ministerului IMM-urilor s-au inregistrat 519 intreprinderi mici si mijlocii in vederea accesarii de fonduri UE pentru realizarea de investitii mici, sub 1 milion lei, dupa o saptamana de la deschiderea inscrierilor.
IMM-urile sunt interesate in special de fonduri europene pentru investitii mici, sub 1 mil. lei

In acelasi timp, 38 de intreprinderi mici si mijlocii s-au aratat interesate de proiecte mari, relateaza Mediafax.

Proiectele mici au valori de pana la 1,075 milioane lei (circa 0,26 mil. euro), iar investitiile mari sunt de la 1,075 milioane lei (0,26 mil. euro) pana la 6,6 milioane lei (1,6 mil. euro).

Dupa inscrierea pe site-ul ministerului, procedura deschisa la 9 iunie, firmele trebuie sa depuna in termen de doua zile, la Oficiile Teritoriale pentru IMM si Cooperatie, dosarul realizat pe baza ghidului solicitantului.

Pentru investitiile mari, firmele pot depune dosarele pentru finantare pana pe 10 august, iar pentru investitiile mici depunerile se pot realiza pana cand valoarea totala a cererilor depaseste dublul bugetului alocat pentru acest an.

Ministerul IMM-urilor a dublat in 2009 bugetul alocat celor doua programe, la 874 milioane lei (circa 200 mil. euro), avand in vedere problemele cu care firmele se confrunta in acest an.

Fondurile pot fi utilizate pentru achizitionarea de echipamente de productie, constructia de hale de productie, cumpararea de brevete sau pachete software, modernizare sau achizitionare de linii de productie.

Anul trecut circa 1.700 de IMM-uri au depus cereri de finantare nerambursabila din fonduri UE, cele mai multe pentru proiecte mici.