COMPANII, REAL ESTATE

Impact SA a intrat in insolventa

12 iulie 2010, ora 09:20   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
blocuri2.jpg
Documente atasate:
Comunicatul emis de Impact SA (112 kB, fisier PDF)
Tribunalul Bucuresti a acceptat deschiderea procedurii de insolventa a dezvoltatorului imobiliar Impact SA, ca urmare a unei datorii de 1,3 mil.lei catre Romconstruct SA.

Anuntul a fost confirmat luni dimineata, printr-un comunicat de presa transmis Bursei de Valori Bucuresti, de catre dezvoltatorul imobiliar.

''Romconstruct SA este un fost subcontractant al dezvoltatorului Impact SA ale carui contracte au fost reziliate din cauza nerespectarii prevederilor contractuale, incluzand aici lucrari de proasta calitate precum si intirzieri repetate totalizand peste 200 de zile, care au atras daune materiale si de imagine in relatia Impact SA cu beneficiarii'', precizeaza dezvoltatorul, in comunicat.

Conducerea Impact a anuntat ca firma are o situatie financiara solida si ca diferendul in justitie nu isi are rost. Mai mult, Romconstruct ar avea datorii de 16 milioane de lei catre Impact.Impact a anuntat ca va contesta luni sau marti decizia Tribunalului Bucuresti.

''Consideram solutia instantei ca fiind cel putin surprinzatoare, avand in vedere faptul ca Impact SA nu are o situatie a patrimoniului care sa se caracterizeze prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile'', se precizeaza in comunicat.

''Din realitatea ultimilor 2 ani au mai rezultat cazuri de astfel de decizii netemeinice de deschidere a procedurii insolventei luate impotriva unor companii serioase care au reusit ca prin recurs sa anuleze solutiile instantelor de fond. O simpla comparatie a cuantumului creantei cu rulajul si disponibilitatile bancare ale Impact A este mai mult decat relevanta pentru respingerea unei cereri vadit neintemeiate si ostile. Consultind o simpla balanta depusa la instanta - care arata platile ultimelor luni de zile - rezulta ca lmpact SA achita catre furnizori sume de bani mult mai mari si ca nu este nici pe departe in insolvabilitate'', mai spun oficialii Impact.

Titlurile Impact SA vor fi suspendate de la tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dan oradeanul a spus:
12/07/2010 13:41
si eu am considerat solutia din procesul meu cu IMPACT nu surprinzatoare(ca nu m-a surprins deloc)ci nedreapta, intemeiata pe o suma de minciuni sustinute de avocatul IMPACT si culmea, debitate cu nonsalanta chiar de martor. atunci insa IMPACTul sustinea ca Justitia si-a facut treaba.
Dar asa e in viata. Roata se invarte. Azi esti sus, maine esti jos, mai jos, foarte jos. Ca si profitul IMPACT. In 2009, jos, in trim. I 2010, mai jos, anticipez ca in sem. I 2010 va fi foarte jos. LA REVEDERE, DRUM BUN!
 
Georgescu Serban a spus:
22/09/2010 11:55
Stimati cetateni , eu tocmai am castigat in instanta un proces impotriva onoratei companie / dezvoltator IMPACTC SA care nu de putine ori a inselat sau nu a respectat contractele cu clientii sai .
Cu toate ca au incercat prin toate mijloacele sa zadarniceasca castigarea drepturilor mele asupra unei case pe care mi-au luato , nerespectand termenii contractuali , cu toate ca m-au tarat prin tribunale 5 ani prin diverse tertipuri avocatesti , cu toate ca au fost sustinuti de firme mari de avocatura precum MUSAT & Asociatii au pierdut procesul si vor trebuii sa-mi restituie sumele obtinute abuziv din vanzarea casei mele . Sume si asa mai mici prin de declararea adevaratei valori a casei . Asa ca Domnilor justitia , mai ales cand ai si un avocat care nu te tradeaza , pentru ca au incercat si pe acesta sa-l cumpere , isi face DATORIA . Cinte tuturor oamenilor cinstiti din aceasta tara . Pot dovedii cu documente spusele mele .
 
Insolventa a spus:
06/01/2011 14:12
Foarte interesant articolul. Sper sa fie si altele de genul acesta. Ciprian , Expert in insolventa
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 21 Mai 2022, 23:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter