- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Impact SA a intrat in insolventa

12 Jul, 09:20 • Redactia DailyBusiness
Tribunalul Bucuresti a acceptat deschiderea procedurii de insolventa a dezvoltatorului imobiliar Impact SA, ca urmare a unei datorii de 1,3 mil.lei catre Romconstruct SA.
Impact SA a intrat in insolventa

Anuntul a fost confirmat luni dimineata, printr-un comunicat de presa transmis Bursei de Valori Bucuresti, de catre dezvoltatorul imobiliar.

”Romconstruct SA este un fost subcontractant al dezvoltatorului Impact SA ale carui contracte au fost reziliate din cauza nerespectarii prevederilor contractuale, incluzand aici lucrari de proasta calitate precum si intirzieri repetate totalizand peste 200 de zile, care au atras daune materiale si de imagine in relatia Impact SA cu beneficiarii”, precizeaza dezvoltatorul, in comunicat.

Conducerea Impact a anuntat ca firma are o situatie financiara solida si ca diferendul in justitie nu isi are rost. Mai mult, Romconstruct ar avea datorii de 16 milioane de lei catre Impact.

Impact a anuntat ca va contesta luni sau marti decizia Tribunalului Bucuresti.

”Consideram solutia instantei ca fiind cel putin surprinzatoare, avand in vedere faptul ca Impact SA nu are o situatie a patrimoniului care sa se caracterizeze prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile”, se precizeaza in comunicat.

”Din realitatea ultimilor 2 ani au mai rezultat cazuri de astfel de decizii netemeinice de deschidere a procedurii insolventei luate impotriva unor companii serioase care au reusit ca prin recurs sa anuleze solutiile instantelor de fond. O simpla comparatie a cuantumului creantei cu rulajul si disponibilitatile bancare ale Impact A este mai mult decat relevanta pentru respingerea unei cereri vadit neintemeiate si ostile. Consultind o simpla balanta depusa la instanta – care arata platile ultimelor luni de zile – rezulta ca lmpact SA achita catre furnizori sume de bani mult mai mari si ca nu este nici pe departe in insolvabilitate”, mai spun oficialii Impact.

Titlurile Impact SA vor fi suspendate de la tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti.