COMPANII

Investitie de 1 miliard de euro intr-un tip nou de reactor nuclear, la Mioveni

18 decembrie 2013, ora 18:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
nuclear plant.jpg
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, o investitie evaluata la un miliard de euro, care urmeaza sa se deruleze pe o perioada de 15-20 de ani la Mioveni si care vizeaza constructia unui tip nou de reactor nuclear pentru productia energiei.

"Proiectul se va desfasura pe 15-20 de ani si costa un miliard de euro. Este un proiect european. Guvernul sprijina acest proiect si speram ca in perioada urmatoare sa gasim sursele de finantare, atat interne, cat si din fonduri europene", a declarat Nita.

Proiectul va fi derulat de Regia Autonoma de Tehnologii pentru Energia Nucleara - Sucursala Instititul de Cercetari Nucleare Pitesti, Ansaldo Nucleare si ENEA.

"Ansaldo a lucrat pentru U1 si U2 si sunt convins ca vor avea o contributie importanta si pentru U3 si U4. ENEA are un rol important in progresul celei de-a patra generatii nucleare. Tehnologiile aduc progres. Romania isi pastreaza optiunea pentru energia nucleara", a adaugat Nita, citat de Mediafax.Pe de alta parte, Romania inca se zbate sa atraga investitori pentru proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda.

Referitor la impasul in care se afla proiectul celor 2 reactoare, premierulVictor Pontadeclara in aceasta vara ca "nu vine nimeni sa dea bani si tehnologiipentru reactoarele 3 si 4 si sa ramana statul stapan".

Abandonarea constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda ar aducepierderi in economia romaneasca de circa 3 miliarde euro, prin disparitia industriei nucleare orizontale, lipsa de noi contracte si nevalorificarea investitiilor deja realizate, potrivit unui studiu elaborat de asociatia Romatom.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 12:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter