- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Investitie de 5 mil. euro intr-un centru integrat de medicina dentara

11 Dec, 12:59 • Redactia DailyBusiness
Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures a deschis vineri un centru integrat de medicina dentara, in urma unei investitii totale de peste 5 milioane euro.
Investitie de 5 mil. euro intr-un centru integrat de medicina dentara

Proiectul a demarat la sfarsitul anului 2006 prin lucrarile de reabilitare si constructie a unei noi cladiri in perimetrul campusului universitar din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures, pe o suprafata de 4.000 mp.

Noul centru cuprinde compartimente preclinice si clinice specifice unei Facultatii de Medicina Dentara: sali de tratament, laboratoare interdisciplinare de simulare stomatologica (tip fantom) si de tehnica dentara, sali de cursuri pentru studenti, sali de demonstratii pentru doctoranzi, sali de diagnostic, chirurgie, mica chirurgie si reanimare, realizate in conformitate cu normele Uniunii Europene.

Centrul a fost prevazut si cu spatii destinate invatamantului precum: doua sali de amfiteatru pentru cursuri, birouri pentru toate cadrele didactice si pentru personalul de conducere si administrativ. De asemenea, s-au prevazut spatii pentru servicii tehnico-gospodaresti precum: spalatorie, sterilizare, radiologie, gaze medicale, centrala termica si centrala de aer conditionat si ventilatie.

Radiusmed a furnizat si instalat echipamentele, tehnologia medicala si mobilierul specializat pentru intreg centrul.

Radiusmed furnizeaza, de peste 12 ani, echipamente pentru radiologie si imagistica, terapie intensiva neonatala si pentru adulti, chirurgie, infrastructura medicala si stomatologie.