- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Investitorii catre stat: Platim noi firme de paza ca sa oprim evaziunea din vama

07 Oct, 17:35 • Redactia DailyBusiness
Sectorul privat este dispus sa angajeze companii de securitate care sa controleze traficul la frontiere, asa incat evaziunea sa fie redusa, a spus Serban Toader, membru al Consiliului Investitorilor din Romania si senior partner al KPMG Romania, in cadrul unei conferinte de presa.
Investitorii catre stat: Platim noi firme de paza ca sa oprim evaziunea din vama

El a precizat ca in special producatorii de tutun si alcool, domenii confruntate cu un nivel mare de evaziune, s-au aratat dispusi sa plateasca firmele de paza.

Recent, Eugen Radulescu, consilier in cadrul bancii centrale, atragea atentia asupra pierderilor pe care le genereaza statului roman evaziunea din vama, in conditiile in care in Romania intra in medie 4 tiruri pe zi care nu platesc taxele vamale.

Porivit Consiliului Investitorilor, supravegherea vamilor si concentrarea controalelor fiscale catre platitorii de taxe care prezinta un risc ridicat de evaziune ar putea aduce la buget, anual, cate 460 de milioane de euro, bani care ar putea fi folositi de stat pentru investitii.

In urma reducerii evaziunii, pe piata muncii ar putea aparea 46.500 de noi locuri de munca, ceea ce ar conduce la o crestere a veniturilor bugetare cu 1,8%, sustin reprezentantii Consiliului Investitorilor.