- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Julius Meinl a cumparat Kandia-Excelent pentru circa 40 mil. euro

08 Jul, 12:18 • Redactia DailyBusiness
Fabrica de ciocolata Kandia si brandurile din dotare au fost preluate de fondul Oryxa Capital, in spatele caruia se afla Julius Meinl, unul dintre cei mai mari competitori europeni din industria cafelei, scrie Adevarul.
Julius Meinl a cumparat Kandia-Excelent pentru circa 40 mil. euro

In 2007, Cadbury a cumparat afacerea Kandia-Excelent cu 99,5 milioane de euro. Acum, Kraft Foods a dat-o pentru maximum 40 de milioane de euro, potrivit unor surse din piata citate de publicatia mentionata.

Julius Meinl IndustrieHolding GmbH este un holding de investitii cu sediul in Viena, cu activitatea concentrata pe Europa Centrala si de Est.

In afara profilului principal, prelucrarea si comercializarea de cafea, firma are din anul 2000 in centrul orasului Viena un supermarket: Julius Meinl am Graben, precum si Julius Meinl Bank o banca privata de investitii.

Produsele Julius Meinl, incadrabile in categoria de cafea premium oferita pentru segmentul HoReCa, au fost lansate in Romania in 2001. Produsele pot fi servite deja in mai mult de 1.000 de hoteluri, restaurante, baruri sau cafenele din Romania. Deasemenea produsele Julius Meinl de retail sunt prezente pe rafturile retelelor multinationale de la mijlocul anului 2002.

Alti jucatori despre care presa a speculat ca s-au aratat interesati anterior de preluarea Kandia sunt producatorul italian Ferero, turcii de la Ulker, americanii de la Hersey, gigantul elvetian Nestle si Mars-Wrigley.