- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Magazinele Plus din Romania, vandute grupului Lidl

22 Feb, 11:30 • Redactia DailyBusiness
Grupul german Tengelmann a decis sa vanda cea mai mare retea din Romania de magazine de tip discount, Plus, grupului international Lidl.
Magazinele Plus din Romania, vandute grupului Lidl

Pe langa operatiunile Plus din Romania, Tengelmann vinde si reteaua cu acelasi nume din Bulgaria, grupului Lidl.

„Dupa o evaluare atenta a tuturor optiunilor, am decis sa vindem aceste subsidiare grupului international Lidl”, a explicat Karl-Erivan W. Haub, managing partner al grupului Tengelmann.

In Romania, Plus este cea mai extinsa retea de magazine de tip discount, cu 96 de unitati si peste 2.000 de angajati. Grupul a intrat pe piata locala in octombrie 2005.

In Bulgaria, unde activeaza din octombrie 2009, Plus a deschis 23 de magazine care au in total 820 de angajati.

Ambele subsidiare Plus sunt lideri de piata in cele doua tari. Lidl nu are operatiuni nici in Bulgaria, nici in Romania. Toti angajatii subsidiarelor Plus vor fi de asemenea preluati de grupul Lidl.

Vanzarea celor doua subsidiare mai are nevoie de aprobarea autoritatilor competente in domeniul concurentei.

Grupul Tengelmann este un grup comercial international ale carui subsidiare includ OBI, KiK, Kaiser’s Tengelmann, Plus si A & P. Afacerea de familie, lansata in 1867 in Mulheim an der Ruhr, este acum condusa de a cincea generatie. Cu 4.357 subsidiare si 83.655 angajati in 15 tari, grupul a avut vanzari totale de 12,36 miliarde de euro in anul fiscal 2008.

Grupul Tengelmann a folosit serviciile de consultanta ale Alegro Capital pentru aceasta tranzactie.