COMPANII

Marian Iancu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul Rafo

28 noiembrie 2011, ora 16:54   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
iancu.jpg
Managerul echipei de fotbal Politehnica Timisoara, Marian Iancu (foto), a fost condamnat la 10 ani de detentie in dosarul Rafo, de catre Tribunalul Bucuresti.

Instanta amai decis si condamnarea fratelui acestuia, Octavian Iancu, la 9 ani de inchisoare, si a lui Constantin Margarit la opt ani, scrie Mediafax.

Decizia tribunalului poate fi constestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Alexandru Marian Iancu impreuna cu 3 administratori ai VGB Impex SRL, Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu, sunt acuzati ca au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde lei. Prejudiciul total rezultat este de 1,35 miliarde lei, potrivit unor date ale Fiscului.

"Este o eroare judiciara. Avocatii vor indrepta asta la Curtea de Apel. Probabil sunt mai multe nume de 'Iancu' implicate in dosar si de aici confuzia. Sunt niste societati comerciale pe acea lista, dar n-au nicio legatura cu mine. Eu nu sunt implicat in dosarul Rafo", a spus Marian Iancu.El a mentionat ca nu are nicio legatura cu dosarul Rafo. "Nu stiu daca are legatura cu cel in care am fost implicat in 2005, o sa verific.", a declarat Marian Iancu la Sport.ro.

Iancu, alaturi de alte 9 persoane, a fost trimis in judecata in 2005 pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA -Carom SA.

In martie anul acesta, Curtea de Apel Brasov a decis inchiderea procedurii de reorganizare judiciara a Rafo Onesti, dupa o perioada de 5 ani de insolventa, ceea ce permite societatii sa reintre in circuitul normal de business,potrivit casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Rafo intrase in stare de insolventa in 2004, fiind la acea data cel mai mare datornic la buget.

Marian Iancu nu este singurul om de afaceri care are probleme cu justitia. Si Sorin Ovidiu Vintu, Dinu Patriciu, Puiu Popoviciu, Cornel Penescu si Ovidiu Tender au fost tinta procurorilor in diverse dosare, majoritatea fiind liberi.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ion gh a spus:
28/11/2011 17:41
Afaceristi de carton s-ar putea zice dar hai sa-i intrbam citi bani au dat partidelor in campaniile electorale , Nu pot spune ca nu ar mai iesi din inchisoare. Oricum au pus ei ceva deoparte in paradisurile fiscale .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter