- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Masini Agricole si Tractoare Craiova a vandut in ultimele 3 luni doar un tractor

24 Mar, 17:20 • Redactia DailyBusiness
Societatea Masini Agricole si Tractoare Craiova a reusit sa vanda doar un singur tractor in ultimele 3 luni, a spus Daniel Dinu, presedintele companiei.
Masini Agricole si Tractoare Craiova a vandut in ultimele 3 luni doar un tractor

Prin urmare, cei 350 de salariati ai fabricii sunt in pericol de a fi trimisi acasa din cauza lipsei de comenzi, potrivit NewsIn.

„Nu mai avem comenzi. Toata piata este blocata. Noi avem stoc de materiale si ne putem apuca oricand de lucru daca ar vrea lumea sa cumpere utilaje, dar nu au bani”, a declarat Daniel Dinu.

„Anul trecut se spunea ca vor introduce programul Rabla si pentru tractoare si utilaje agricole, numai ca s-a ramas la stadiul de vorba. In agricultura ar merge un astfel de ajutor. Oamenii nu mai au bani sa investeasca in utilaje”, a adaugat Dinu.

Salariatii de la MAT Craiova au lucrat timp de un an la un prototip de tractor cu un motor de 80 de cai putere.

„S-au investit in acest proiect 1 milion si jumatate de euro. Acum nu mai avem bani. Suntem in stadiul de omologare. Daca obtinem vreun ajutor de la stat, asa cum a fost posibil si la Renault sau la Ford, vom reusi sa il scoatem si pe piata”, a mai declarat Daniel Dinu.

Chiar daca nu au avut comenzi in ultimele luni, muncitorii de la MAT SA Craiova au venit la lucru, insa conducerea intreprinderii nu stie cat timp le mai poate asigura salariile.