COMPANII

Masini Agricole si Tractoare Craiova a vandut in ultimele 3 luni doar un tractor

24 martie 2009, ora 17:20   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tractor2.jpg
Societatea Masini Agricole si Tractoare Craiova a reusit sa vanda doar un singur tractor in ultimele 3 luni, a spus Daniel Dinu, presedintele companiei.
Prin urmare, cei 350 de salariati ai fabricii sunt in pericol de a fi trimisi acasa din cauza lipsei de comenzi, potrivit NewsIn.

"Nu mai avem comenzi. Toata piata este blocata. Noi avem stoc de materiale si ne putem apuca oricand de lucru daca ar vrea lumea sa cumpere utilaje, dar nu au bani", a declarat Daniel Dinu.

"Anul trecut se spunea ca vor introduce programul Rabla si pentru tractoare si utilaje agricole, numai ca s-a ramas la stadiul de vorba. In agricultura ar merge un astfel de ajutor. Oamenii nu mai au bani sa investeasca in utilaje", a adaugat Dinu.Salariatii de la MAT Craiova au lucrat timp de un an la un prototip de tractor cu un motor de 80 de cai putere.

"S-au investit in acest proiect 1 milion si jumatate de euro. Acum nu mai avem bani. Suntem in stadiul de omologare. Daca obtinem vreun ajutor de la stat, asa cum a fost posibil si la Renault sau la Ford, vom reusi sa il scoatem si pe piata", a mai declarat Daniel Dinu.

Chiar daca nu au avut comenzi in ultimele luni, muncitorii de la MAT SA Craiova au venit la lucru, insa conducerea intreprinderii nu stie cat timp le mai poate asigura salariile.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mihaescu Gheorghe a spus:
26/08/2011 22:50
Sint un roman care ca multi altii, lucrez in strainatate de mai multi ani. Deja mi-am cumparat citeva hectare de pamint si doresc sa ma intorc acasa sa lucrez pamintul, imi place sa stau la tara si sa duc o viata de TARAN AGRICULTOR. Doresc sa-mi cumpar un tractor cit si alte utilaje agricole de productie romaneasca . Sint uimit si totodata mihnit ca doar Fabrica de la Craiova a mai ramas, si aceasta cu multe dificultati. Am vorbit cu citiva oameni care si-au cumparat tractoare de productie straina , cum ca ar fi mai performante, poate fi adevarat. Am incercat sa le explic ca e mai bine sa cumparam tractoare si utilaje romanesti, pentru ca in felul acesta - in micul nostru - participam la mentinerea industriei noastre de tractoare . Am citit si articole in ziare pe tema asta. Este trist ca statul nu se implica in aceasta treaba. Decit sa vinda pamintul nostru la straini, mai bine ar da cite 30 - 40 de hectare de familie , si utilaje agricole ROMANESTI pe care taranii sa le plateasca apoi cu produse agricole ( griu, porumb, floarea-soarelui, etc. ). Dar in sfirsit pe tema asta se poate discuta foarte mult. As dori sa stiu ce tractoare produceti, cit costa , si de asemenea pentru plug reversibil, disc, semanatoare. Va multumesc si va doresc mult succes in activitatea dvs.
 
Materialele zilei din COMPANII
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 24 Februarie 2019, 08:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter