COMPANII

Massimo Giacomelli, Lattanzio Learning: Cum contribuie formarea digitala la atragerea fondurilor UE

24 martie 2014, ora 00:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Lattanzio Learning_Interviu cu Massimo Giacomelli.jpg
Massimo Giacomelli, director al companiei Lattanzio Learning, a vorbit intr-un interviu acordat DailyBusiness.ro despre avantajele solutiilor de digital learning in atragererea de fonduri europene in perioada 2014-2020, precum si despre principalele dificultati in implementarea acestor solutii.

Lattanzio Learning face parte din Lattanzio Group si este specializata in servicii de formare si knowledge management. Compania ofera bancilor din Romania servicii de e-learning, pentru a asigura cunostintele si competentele de specialitate necesare personalului acestora.

DailyBusiness.ro: Ce avantaje prezinta utilizarea solutiilor de digital learning in contextul noii perioade de programare 2014-2020?

Massimo Giacomelli: Imbunatatirea sistemului de invatamant si de formare profesionala constituie o prioritate pentru Romania, reflectata de altfel si in Obiectivele nationale in cadrul UE2020. In acest sens, noile documente de programare prevad diferite actiuni, printre care si reformarea metodologiilor didactice prin includerea de solutii digitale pentru formare.á

Intr-un context in care formarea este lifelong ľ desfasurandu-se pe tot parcursul vietii -, si lifewide, deoarece ľ in diversele circumstante de spatiu si de timp in care are loc ľ este in acelasi tip formala, non formala si informala, este necesara o dezvoltare metodologica si tehnologica a formarii.

Toate aceste transformari atribuie instrumentelor de formare digitale un rol central in formare deoarece permit depasirea barierelor fizice/temporale si favorizeaza transferul de continut catre un numar mare de utilizatori, la costuri reduse. Asadar, utilizarea solutiilor de digital learning poate constitui un real sprijin pentru Romania in urmatoarea perioada de programare, contribuind la atingerea obiectivelor prioritare cu privire la ocupare si educatie.

DB: In cel fel aceste solutii pot contribui la atragerea fondurilor europene?

MG: Pe de o parte, utilizarea solutiilor de e-learning pot contribui la dezvoltarea competentelor de specialitate la nivelul personalului implicat in managementul si implementarea fondurilor europene. Aceasta se aplica atat la nivelul administratiilor publice, cat si al beneficiarilor de proiecte si ar putea fi finantata prin axa Asistenta Tehnica din cadrul programelor operationale. In acest caz, solutiile de digital learning ar permite formarea unui numar foarte mare de persoane de pe intreg teritoriul tarii la costuri reduse, facand totodata posibila actualizarea continutului formarii in conformitate cu schimbarile legislative.áPe de alta parte, formarea digitala constituie o necesitate pentru modernizarea sistemului de invatamant si de formare profesionala iar solutiile de digital learning in sprijinul acestui proces vor fi cu siguranta finantate prin Programul Operational Capital Uman in noua perioada de programare.

DB: Care sunt principalele dificultati pe care le intampinati in implementarea acestor solutii de digital learning?

MG: Principalele dificultati sunt legate in majoritatea cazurilor de competente informatice insuficiente si de infrastructura TIC existenta la nivel teritorial, indeosebi in zonele rurale. De altfel, documentele de programare ale Romaniei pentru perioada 2014-2020 releva existenta acestor dificultati si propun o serie de actiuni indicative pentru depasirea lor, precum realizarea de proiecte de investitii pentru imbunatatirea infrastructurii TIC la nivelul sistemului de invatamant si pentru dezvoltarea competentelor transversale atat in randul tinerilor, cat si al angajatilor.

DB: Cu ce administratii publice si companii ati lucrat in astfel de proiecte de digital learning?

MG: In Italia Lattanzio Learning a lucrat cu Autoritatile Regionale din Toscana si din Marche, pentru a cita doar cateva exemple, precum si cu companii mari precum Telecom si Unicredit. La nivel european am realizat, printre altele, numeroase proiecte de e-learning pentru Comisia Europeana, Agentia Europeana pentru Siguranta Maritima si Parlamentul European. De asemenea, in sectorul privat am lucrat cu IKEA, Alcatel-Lucent, Ericsson, TAP Portugal, Bankia si Swiss Re.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii, reprezentanti ai firmei Lattanzio Learning vor fi prezenti la conferinta 'Pregatire 2014-2020-Studii de caz, Probleme, Solutii, Oportunitati', care va avea loc pe data de 25 Martie, la Bucuresti.

Pentru detalii va rugam accesati www.concordcom.ro sau sa solicitati informatii la e-mail: [email protected]

Citeste si:
Romania a avut cea mai scazuta rata de utilizare a fondurilor europene in perioada 2007-2013á
Esti tanar antreprenor si vrei finantare europeana? Cum poti invinge birocratia
Sfaturi pentru atragerea de fonduri europene de la consultantul London Olympics
Domenii prioritare pentru atragerea de fonduri europene in 2014-2020
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 17 Aprilie 2021, 01:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter