- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

MedLife anunta investitii de 5 mil. euro in 2009

17 Feb, 10:54 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul de servicii medicale private MedLife va face in acest an investitii de 5 mil. euro, ca urmare a cresterii afacerilor cu 80% in prima luna a acestui an comparativ cu ianuarie 2008, a anuntat marti compania.
MedLife anunta investitii de 5 mil. euro in 2009

Investitiile vizeaza, printre altele, deschiderea unor apartamente de lux pentru nasteri.

Prima etapa a investitiilor se va derula in perioada martie-aprilie, si va fi facuta dupa relocarea spatiilor de birouri din Calea Grivitei in Piata Victoriei. In urma relocarii birourilor, finalizata in ianuarie, au fost eliberate spatii de 1.000 mp in Calea Grivitei, care vor fi alocate strict activitatii medicale.

MedLife a demarat investitiile in extinderea maternitatii din cadrul Memorial Hospital cu 500 mp, aceasta urmand sa ajunga la aproximativ 4.000 mp, dublu decat orice alta maternitate privata din Romania, potrivit companiei.

Extinderea va consta in deschiderea unor apartamente de lux pentru nasteri, ce vor avea fiecare doua camere – rezerva propriu zisa si living, aceasta din urma putand fi, alternativ, utilizata si ca o camera de cazare pentru tatii sau bunicii care doresc sa stea cu mamele gravide la venirea pe lume a micutilor.

Serviciile medicale vor fi completate cu unele specifice hotelurilor de lux: steward la simpla apasare a unui buton, facilitati de comunicare, meniuri personalizate, gimnastica medicala de recuperare si masaj.

De asemenea, vor fi introduse noi servicii medicale: ecocardiografie, determinare enzimopatii si determinarea acuitatii auditive la noii nascuti, vizite la domiciliu dupa externare, efectuate de medicii neonatologi si pediatrii. In noua sectie viitoarele mame vor avea optiunea sa fie asistate la nastere de medicul propriu.

Maternitatea privata ce urmeaza a fi extinsa a inregistrat in luna ianuarie cea de a 1.000-a nastere si este singura cu unit integrat de fertilizare in vitro si cu genetica din tara, potrivit MedLife.

O a doua investitie din prima etapa in suprafata de inca 500 mp, consta in extinderea sectiei ambulatorii de medicina materno-fetala din cadrul hyperclinicii Grivita.

Extinderea va fi orientata cu precadere pe o zona de mare cerere – cupluri infertile, genetica, fertilizare in vitro si imagistica ultraspecializata (ecocardiografie fetala). Cererea de la aceasta sectie a crescut cu 150% in ultimul an, mai arata datele MedLife.

A doua etapa de investitii va consta in deschiderea celei de-a parta hyperclinici in Bucuresti, in zona Obor-Iancului. Hyperclinica va avea 1.500-2.000 mp, cu 20-25 cabinete medicale, si va cuprinde toate specialitatile medicale de baza.

De asemenea, este prevazuta o extindere a activitatii in Cluj, prin extinderea Centrului Medical MedLife si ridicarea la rangul de hyperclinica.

Urmare a planului de investitii, MedLife spera sa depaseasca cifra de afaceri bugetata initial de 31,5 mil euro – in crestere cu 40% fata de 2008. Cresterile s-au inregistrat pe toate segmentele de activitate, dar se desprinde activitatea de corporate – contracte incheiate cu companiile – segment pe care cresterile au fost semnificative prin semnarea de noi contracte.

In ciuda pesimismului de pe pietele financiare, MedLife a marit salariile in luna februarie cu o medie de peste 10%, si va aplica o noua majorare, de 7%, incepand cu luna octombrie.

„MedLife priveste cu incredere acest an, si va continua angajarile si crearea de noi locuri de munca, de la 950 salariati la finele anului 2008 urmand sa fim 1200 la finele anului”, au spus reprezentantii companiei.

Medlife, liderul pietei de servicii medicale, detine cea mai extinsa retea de clinici si cel mai mare spital privat din tara, Life Memorial Hospital, potrivit datelor proprii.

Life Memorial Hospital este singurul spital privat care beneficiaza de un ambulatoriu si un laborator de analize proprii ce faciliteaza realizarea investigatiilor si permit diagnosticarea intr-un timp foarte scurt.

International Financial Corporation (IFC), divizia de investitii al Bancii Mondiale, detine 20% din actiunile MedLife si este principalul creditor al companiei.