- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Metroul va circula de joi, 300.000 de bucurestenii scapa de haos

18 Nov, 18:03 • Redactia DailyBusiness
Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, ca greva generala de la metrou este nelegala si a dispus incetarea protestului, angajatii Metrorex fiind obligati sa isi reia activitatea. Astfel, cei peste 300.000 de bucuresteni care circula cu metroul in intervalul orar 4-16 vor scapa de haosul din trafic provocat in ultimele 2 zile.
Metroul va circula de joi, 300.000 de bucurestenii scapa de haos

Decizia instantei poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti in 10 zile de la pronuntare, scrie Mediafax.

In timpul sedintei de judecata, reprezentantii Metrorex au cerut instantei sa declare greva ilegala si sa dispuna incetarea protestului, intrucat au fost incalcate prevederile legale care stabilesc ca trebuie asigurata o treime din activitatea normala a regiei tinand cont de asigurarea nevoilor societatii.

Avocatul sindicalistilor a sustinut ca Metrorex are buget aprobat pe 2009, insa reprezentantii regiei au refuzat sa negocieze cu liderii Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) si sa discute despre orice crestere salariala, desi, potrivit unei adrese din luna august a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, in acest an, societatea a avut un profit de 33%.

Angajatii de la Metrorex au intrat, marti, in greva generala pe termen nelimitat, cerand o majorare salariala de 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca, in conditiile in care cel vechi a expirat la 1 noiembrie.