COMPANII

Mii de bucuresteni in strada a 8-a seara: Mars Piata Universitatii-Guvern-Obor-Mosilor-Carol (Video)

09 septembrie 2013, ora 10:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
proteste.jpg
Participantii la protestul din Capitala fata de proiectul minier de la Rosia Montana, al caror numar a crescut la peste 10.000, au blocat circulatia in centrul orasului, la Universitate.

Unii protestatari au facut zgomot lovind peturi umplute cu pietricele, iar altii au batut in tobe. Manifestantii, in majoritate tineri, s-au adunat in Bucuresti duminica dupa-amiaza, pentru a opta zi consecutiv, la fantana de la Universitate. De acolo, in jurul orei 19.00, ei au plecat in mars pe traseul Bd. Nicolae Balcescu - Bd. Magheru - Bd. Lascar Catargiu - Bd. Iancu de Hunedoara - Soseaua Stefan cel Mare - Calea Mosilor - Bd. Carol, revenind in final la Universitate.

In timpul marsului, numarul lor a crescut de la aproximativ 1.000 initial la peste 7.000 la intoarcerea in Piata Universitatii, potrivit Mediafax. Conform altor surse, ar fi fost peste 10.000 de persoane. Pe traseul manifestantilor s-au aflat permanent jandarmi si politisti de la Rutiera.


Sursa foto: Cristian Vasile PhotographyProtestatarii cer retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO. Proteste similare au loc duminica in mai multe orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Brasov, Alba Iulia, Bistrita, Sfantu Gheorghe, Suceava si Iasi.

DailyBusiness Video: Proteste, ziua 8


Sambata seara, protestatarii au mers in mars, de la Universitate, pana la sediul televiziunii publice, unde au blocat un sens de circulatie pe Calea Dorobantilor.

DailyBusiness.ro a reflectat protestele din strada in doua fotoreportaje:
Rosia Montana: Protest pe traseul Piata Universitatii - Guvern
Protestatarii Rosia Montana, tot mai inventivi: De la galagia peturilor la concerte improvizate

Citeste siRosia Montana: Dupa primavara araba si vara turceasca, vine toamna romaneasca
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter