COMPANII

Neagu, Transelectrica: Romania nu are nevoie de noi capacitati de productie a energiei

20 februarie 2014, ora 12:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transelectrica.jpg
Romania nu are nevoie de investitii in proiecte noi de productie a electricitatii, intrucat consumul este redus, iar unitatile disponibile pentru a acoperi cererea sunt substantiale, a declarat joi Carmen Neagu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

"Nu este nevoie reala de investitii in capacitati noi de productie a energiei. Avem capacitati de peste 21.000 MW disponibile", a afirmat Neagu la un seminar pe tema energiei.

Consumul zilnic de electricitate la nivel national este asigurat de capacitati de 8.000-9.000 MW. Neagu a adaugat ca, pentru sistemul energetic national, energia hidro este foarte importanta, iar Transelectrica, operatorul sistemului energetic national, "este gata oricand sa sprijine energia hidro".

Neagu a apreciat ca orice proiect energetic mai vechi de zece ani, precum este cel al hidrocentralei Tarnita-Lapustesti, din judetul Cluj, este inutil. "Se tot vorbeste de Tarnita. Daca decizia pentru un proiect depaseste 10 ani, investitia devine inutila", a afirmat ea, potrivit Mediafax.

Ambasadorul Chinei in Romania, Yuzhen Huo, a declarat in ianuarie ca guvernele roman si chinez acorda o importanta deosebita implementarii proiectului de construire a hidrocentralei de la Tarnita-Lapustesti (Cluj), in prezent fiind realizate studii pentru ca aceasta investitie sa inceapa cat mai curand.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 10:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter