COMPANII, FINANTE-BANCI

Noul val de impozite: Ce pericole vad investitorii americani

08 noiembrie 2013, ora 16:09   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
A.jpg
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) a anuntat, intr-un comunicat transmis vineri, ca isi exprima ingrijorarea fata de noul val de impozite si taxe anuntate in ultima vreme de catre Guvernul Romaniei.

"Impreuna cu cresterile de fiscalitate impuse deja in legislatie fara o consultare prealabila si transparenta cu mediul de afaceri, astfel de decizii determina o agravare, fara precedent in ultimii 20 de ani, a poverii fiscale pe care contribuabilii romani vor fi obligati sa o suporte", se arata in comunicat.

"Departe de a reprezenta o solutie sustenabila pentru securizarea resurselor la bugetul statului, toate acestea vor determina cresterea evaziunii fiscale, diminuarea drastica a volumului de investitii, scaderea locurilor de munca si dificultati economice in cascada", mentioneaza documentul citat.

Masuri precum cresterea pretului pentru carburanti sau taxe pe constructiile speciale se vor reflecta in cresterea costurilor de productie si implicit a preturilor produselor romanesti diminuand competitivitatea acestora pe pietele externe, considera oficialii AmCham.

"Nu in ultimul rand, aceste propuneri vor atrage cel mai probabil deschiderea unei noi proceduri de infringement impotriva Romaniei, nefiind in linie cu prevederile directivelor europene", se afirma in comunicatul Camerei.

AmCham Romania a fost infiintata in anul 1993 de un grup de companii americane, si reuneste in prezent 350 de companii americane, internationale si locale. Acestea au cumulat investitii totale de peste 10 miliarde dolari, generand in jur de 200.000 de locuri de munca.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ion.gh a spus:
09/11/2013 10:11
Ma distreaza asa ziza ingrijorare a investitorilor Americani pentru cresterea taxelor , cind la ei taxele sint de zeci de ori mai mari . Asa ca sa ma lase in pace vor sa vie sa plateasca taxe modice in comparatie ci taxele lor.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 14 Mai 2021, 19:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter