- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Octavian Radu intra in business-ul arhivarii de documente, o piata cu potential de 70 mil. euro

03 Jun, 13:17 • Redactia DailyBusiness
Proffice, divizia de distributie a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu (foto), intra in business-ul arhivarii de documente, o piata evaluata la 70 mil. euro si investeste in acest sens 150.000 de euro in echiparea si securizarea depozitului amenajat, au anuntat reprezentantii Proffice.
Octavian Radu intra in business-ul arhivarii de documente, o piata cu potential de 70 mil. euro

Capacitatea de stocare a depozitului este de 16.000 metri liniari.

Serviciul va fi oferit sub brandul Reisswolf, de la care care Proffice a obtinut drepturile de franciza pentru Romania.

„Reisswolf a inceput sa studieze mai multe piete locale inca de anul trecut, pentru a-si extinde serviciile de distrugere securizata de documente si de arhivare”, a declarat Ana Toltis, business developer Reisswolf Romania.

„Potentialul pietei din Romania in ceea ce priveste arhivarea a fost estimat la 70 milioane euro, cu un nivel de interes aflat in crestere in randul companiilor in ultimii 2 ani. Am decis sa facem arhivarea sesizand oportunitatea in piata prin prisma cererii crescute din ultimii ani, a studiilor Reisswolf si a numarului tot mai mare de companii mari care au decis sa isi schimbe furnizorul de astfel de servicii, organizand licitatii sau cereri de oferte”, a mai spus Toltis.

Conform studiilor realizate de Reisswolf, externalizarea serviciului de arhivare a documentelor poate scadea cu mai mult de 50% costurile companiilor, comparativ cu gestionarea interna a acestui proces.

Companiile cu cel mare volum de documente care, conform legislatiei, trebuie stocate si arhivate sunt institutiile financiar-bancare, companiile de consultanta, companiile din industria farma, oil si telecom, notariatele, cabinetele de avocatura, institutiile publice, organizatiile care prelucreaza date personale.

Divizia Proffice, lider national in distributia de birotica-papetarie, a avut o cifra de afaceri de 34,3 milioane euro in 2009, estimand, pentru anul in curs, un rulaj cu 17% mai mare.