- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Patriciu investeste 200 mil. euro in reteaua de magazine fixe si mobile Mic.ro

05 Oct, 12:40 • traian.badulescu
Omul de afaceri Dinu Patriciu vrea sa investeasca 200 milioane de euro in reteaua de magazine Mic.ro, ce urmeaza sa ajunga la 3.000 de unitati la sfarsitul anului 2011, din care 2.000 mobile (tip rulote) si 1.000 fixe.
Patriciu investeste 200 mil. euro in reteaua de magazine fixe si mobile Mic.ro

Pana in prezent, in retea s-a investit circa 30 milioane de euro si este formata din 115 magazine fixe.

Patriciu estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 150 milioane de euro, dupa ce a deschis primul magazin Mic.ro in luna aprilie.

Totodata, el se asteapta sa ajunga pe break-even (nivel la care cheltuielile sunt la acelasi nivel cu veniturile) in aprilie 2011, la un an de la intrarea pe aceasta piata.

Compania prin care Patriciu administreaza lantul Mic.ro, Mercadia Holland a cumparat in august operatorul retelei de magazine de discount MiniMax Discount, formata din 31 de unitati.

„Mercadia activeaza deja pe piata de retail din Romania din primavara acestui an, prin reteaua de magazine Mic.ro”, a declarat, la acea data Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV.

„Achizitia MiniMax este parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe aceasta piata si vizeaza crearea unor sinergii intre cele doua companii pe partea de logistica si achizitii, care ne vor permite optimizarea ofertelor pentru clientii ambelor segmente – discounter si comert de proximitate”, a mai spus Ionescu.

Conform topului realizat de Forbes Romania, Dinu Patriciu este cel mai bogat roman, cu o avere totala de 2,3 miliarde de euro.

In curs de actualizare.